Arxiu XPN

Estrenem butlletí!

18/04/2019 13:11 h.

S'edita el primer número del butlletí digital que, trimestralment, recollirà les novetats del projecte. 

Aquest any 2019 estrenem el Número 1, que s'edita i s'envia a finals del mes d'abril.

S'hi recullen totes les novetats del projecte Life Tritó Montseny que han succeït durant els mesos de gener, febrer i març de 2019.

Una de les novetats destacades en el butlletí és la Nit de la biodiversitat 2019, que la Fundació Barcelona Zoo va presentar a l’auditori del Campus Ciutadella de la UPF. En aquest acte es va posar l'èmfasi en la necessitat de la conservació de la biodiversitat, del declivi de les espècies, sobretot els invertebrats, els grans desconeguts. En el marc de la celebració, es va presentar el projecte Life Tritó Montseny, i aquesta espècie endèmica del Parc Natural.

També es presenta l’exposició permanent 'Tu investigues!', inaugurada el dissabte 12 de gener al Museu de Ciències Naturals de Granollers. Dirigida a un públic familiar, la mostra s’estructura a partir de les quatre àrees d’investigació i recerca del Museu de Ciències Naturals de Granollers: quiròpters, lepidòpters, petits mamífers i herpetologia (amfibis i rèptils). 

Altres novetats relacionades amb la divulgació del projecte han estat la presentació de l'exposció a l'Escola Industrial, l'edició de nous fullets informatius i les xerrades als escolars dels municipis de l'àmbit del Parc.

I pel que fa a les novetats del projecte més relacionades amb les accions de conservació i seguiment de l'espècie, en destaquem el trasllat de tritons des del Centre de Fauna de Torreferrussa fins al centre de Pont de Suert i al Zoo de Barcelona, i la segona reunió del comitè d'experts del projecte.

Per poder consultar aquestes novetats i la resta, totes aparegudes al nou butlletí, es pot visitar la pàgina web del projecte, concretament a l'apartat Evolució.

El butlletí s'editarà en format digital i s'enviarà, trimestralment, a totes les persones vinculades o interessades en el projecte Life Tritó Montseny.

Si esteu interessats en rebre'l, us hi podeu inscriure aquí. Podeu triar l'idioma en el qual el voleu rebre: català, castellà o anglès.

Seguim treballant per difondre el projecte i esperem arribar al màxim número de persones possible.