Slider 3

Subbanner

LIFE15 NAT/ES/000757

Projecte de conservació d'una espècie única al món endèmica del Montseny

Ruta de navegació

Evolució

Evolució del projecte Life Tritó Montseny

 

Publicador de continguts


Congrés final del Life TRivers

04/05/2018 11:51 h.

Els dies 3 i 4 de maig es va celebrar el congrés de cloenda del Life TRivers, quatre anys després del seu inici. 

Congrés final Life TRivers: Avenços i perspectives de futur per a la gestió dels rius temporals.

El Palau Robert de Barcelona va acollir aquest congrés en el qual van participar-hi els tècnics del projecte Life TRivers i altres científics especialitzats en hidrologia. El dia 3 de maig, la sessió va començar a les 9.15 h del matí amb la recepció i benvinguda als assistents. A les 9.45 h es van iniciar les conferències per part dels especialistes, que durant tot el matí van exposar els seus estudis realitzats. Després del dinar, la jornada va seguir oferint conferències i un debat en el qual els ponents van donar resposta a les inquietuds dels dels assistents. La jornada va acabar a les 17.30 h amb el missatge de cloenda del Narcís Prat, catedràtic del Departament d'Ecologia i director del Grup de Recerca Freshwater Ecology and Management (FEM) de la Universitat de Barcelona.

La particiació dels tècnics del projecte Life Tritó Montseny en aquesta jornada del dia 3 de maig va resultar molt profitosa. El treball en xarxa (Networking) és una de les accions previstes en el nostre projecte (acció E6).

El divendres dia 4 de maig el congrés va oferir un curs software TREHS.

 

L'objectiu principal del projecte Life TRivers és el de proporcionar a les autoritats de les conques fluvials europees i a altres parts interessades una eina de software (TREHS, Temporary Rivers’ Ecological and Hydrological Status) que serveixi per determinar si un riu és temporal o no i per avaluar-ne adequadament l’estat ecològic. Aquest programari es basa en un model predictiu de l’evolució de les característiques dels rius al llarg del temps i detectarà si la temporalitat es deu a les característiques naturals d’un riu, a canvis climàtics o a l’acció humana. Això permetrà seleccionar les dates adequades per dur a terme el mostreig per determinar-ne l’estat ecològic, i garantirà que els resultats són comparables a altres sistemes de rius. A més, el projecte contribuirà d’una manera indirecta a definir els fluxos ecològics necessaris per complir els objectius mediambientals a la regió de la Mediterrània. Els resultats contribuiran significativament a millorar la gestió dels rius temporals i a augmentar-ne el reconeixement en la societat i polítiques de gestió i protecció de labiodiversitat aquàtica.

El projecte LIFE+ TRivers (Implementing the water framework directive for temporary rivers: tools for the assessment of their ecological status) està cofinançat pel programa LIFE de la Unió Europea i coordinat pel grup de recerca F.E.M. de la Universitat de Barcelona.

 

 

CookiesEU