LIFE15 NAT/ES/000757

Projecte de conservació d'una espècie única al món endèmica del Montseny

Material divulgatiu

 • Exposició
 • Fullet
 • Plafó informatiu
 • Text divulgatiu

 

 

Exposició

 

Amb el títol "El meu nom és Calotriton i només visc al Montseny!", aquesta exposició està formada per vuit plafons i una reproducció a escala del tritó del Montseny que ens ajudaran a conèixer de prop a aquesta espècie que és un endemisme dels torrents del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny. 

 

L'exposició està formada per vuit plafons explicatius i una reproducció a escala del tritó.

 

L’exposició recorrerà, entre d'altres indrets, els divuit municipis del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny. 

 

Properes ubicacions:

- De l'11 de juliol al 15 d'agost de 2018: Rectoria del Brull.

- Del 17 d'agost al 16 de setembre de 2018: Espai Montseny Viladrau.

- Del 18 de setembre a l'1 de novembre de 2018: Can Casades (Fogars de Montclús).

- Del 6 al 26 de novembre de 2018: Biblioteca Pompeu Fabra (Riells i Viabrea).

- Del 30 de novembre al 16 de desembre de 2018: Masia Can Figueres (Gualba).

 

 

Fullet

 

Una de les accions previstes en aquest projecte, era la impressió del fullet informatiu. Seguint el disseny de l'exposició, s'ha editat aquest nou material divulgatiu, en format digital i en format paper.

En una primera impressió, el mes de juny de 2018, es van imprimir un total de 6.500 fullets en paper, en format quadríptic i en tres idiomes: 4.100 exemplars en català, 1.300 en castellà i 1.100 en anglès.

S'ha previst, per finals de 2018, una segona impressió; aquest cop, 6.000 exemplars en català. Es pot trobar a diferents municipis de l'àmbit del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny, a les biblioteques, centres de documentació i centres de cria del tritó del Montseny.

Esperem així, poder difondre al màxim el projecte!

 

 

Plafó informatiu

 

Un dels elements de difusió previstos pel projecte, era l'elaboració dels plafons informatius. Aquests plafons contenen informació del Life Tritó Montseny, dels objectius i les accions a realitzar durant els quatre anys de durada del projecte. Estan escrits amb tres idiomes: català, castellà i anglès. 

 

En total, es van dissenyar 8 panells informatius, de 120 x 90 cm. El material dels panells està format per una fulla d'alumini de 3 mm de gruix, instal·lada sobre un suport de fusta. La impressió dels panells es va realitzar de forma digital, en laminatge per a exteriors i anti-graffiti.
Tots els panells s’instal·len a l'exterior, en 8 llocs diferents:

 • 1 al Zoo de Barcelona
 • 1 al Centre de cria de Torreferrussa
 • 1 al Centre de cria de Pont de Suert
 • 1 al Centre d'Informació del Brull
 • 1 al poble del Montseny
 • 1 a la rotonda de Can Pins (Fogars de Montclús)
 • 1 a Can Casades
 • 1 a Vallcàrquera

 

La majoria d'aquests plafons s’instal·len verticalment, excepte el de Pont de Suert i el del Zoo de Barcelona, que s’ubiquen sobre un suport tipus faristol.