Ja tenim els sensors instal·lats!!!

05/02/2018 10:32 h.

Durant el mes de gener, els tècnics del projecte han instal·lat els sensors als torrents on habita el tritó del Montseny.

 

Els sensors són uns aparells que mesuren la pressió, la lluminositat i temperatura de l'aigua dels torrents. Totes les dades recollides ens ajudaran a conèixer en quines condicions es troben els torrents que habita el tritó del Montseny, la mesura dels cabals i quin és el comportament estacional de l'espècie. Aquestes dades seràn transferides als aquaris naturalitzats dels centres de cria, on s'intentarà reproduir les condicions que el tritó del Montseny té a la natura. D'aquesta manera, podrem observar, en captivitat, com es comporta el tritó del Montseny quan les condicions ambientals canvien.Jornada tècnica a Fontmartina

27/02/2018 14:20 h.

El passat dimecres 21 de febrer, es va celebrar una jornada tècnica a Fontmartina, adreçada al personal del parc implicat en el projecte.

A la trobada van assistir-hi tant els guardes forestals, els treballadors de la colla de manteniment, com els tècnics del projecte Life Tritó Montseny. Totes aquestes persones treballen directament a l'hàbitat d'aquesta espècie protegida.

Durant aquest primer any que portem de projecte, gràcies a la feina de tot el personal del parc que s'hi ha implicat, hem pogut posar en marxa el seguiment de les dades meteorològiques i hidrològiques de l'hàbitat del tritó del Montseny.

Moltes gràcies a tots! Sense vosaltres la feina no hagués estat possible!Jornada tècnica a Santa Coloma de Farners

20/12/2017 01:24 h.

Life. Cròniques viscudes d'experiències de conservació de la biodiversitat, 19 de desembre de 2017.

El passat 19 de desembre de 2017, va tenir lloc la jornada tècnica Life. Cròniques viscudes d'experiències de conservació de la biodiversitat.

Especialistes en la matèria van exposar les pròpies experiències de conservació de la biodiversitat de diverses espècies en hàbitats diferents.

El Sr. Daniel Guinart, biòleg del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny i coordinador tècnic del Life Tritó Montseny, va exposar la seva experiència en aquest projecte europeu, centrant-se en les tasques de conservació de l'espècie, tant en captivitat com en el seu hàbitat natural. I Jornada del comitè d'experts

20/10/2017 08:54 h.

El passat 28 de setembre de 2017, a Masia Mariona, va tenir lloc la I Jornada del comitè d'experts del projecte Life Tritó Montseny.

En aquesta primera reunió del comitè es van organitzar tres grups de treball que durant tot el matí van exposar propostes, opinions i coneixements sobre les actuacions el projecte. A la sessió plenària de la tarda cada grup de treball va exposar els resultats. 

Els membres d'aquest comitè són especialistes en els àmbits de la conservació i gestió dels amfibis, dels hàbitats riberencs, dels recursos hídrics i de la comunicació ambiental entre d'altres.

Els objectius d’aquest comitè són els següents:

  • Disposar d'un fòrum de debat i intercanvi d'opinions sobre aspectes tècnics i científics de les accions previstes en el projecte.
  • Assessorar i col·laborar en el disseny i compliment de les accions del projecte, avalant-ne la seva objectivitat i rigor.
  • Proposar actuacions en els diversos àmbits de coneixement i donar resposta a les consultes exposades.

Les conclusions recollides en aquesta jornada de treball serviran per definir noves línies de treball en el projecte Life Tritó Montseny.

 

 

 Congrés estatal Val d'Aran

20/10/2017 09:56 h.

Els guardes forestals del PN-RB del Montseny presenten el projecte Life Tritó del Montseny al IV Congrés estatal d’agents forestals i mediambientals.

Els dies 18, 19 i 20 d’octubre va tenir lloc a la Val d’Aran, el IV Congrés estatal d’agents forestals i mediambientals.

Durant aquests tres dies es van exposar temes de diversa temàtica, sempre relacionats amb la feina que desenvolupen els agents forestals als diferents espais naturals de tot l'estat.

Dins d’aquest context, els guardes forestals del PN-RB del Montseny van presentar el projecte Life Tritó Montseny. En la seva ponència van explicar què suposa incloure un projecte Life en la seva feina habitual. Concretament, van exposar quines són les línies de treball i les tasques que ells realitzen entorn d’aquest projecte europeu.