Sant Llorenç-Obac
Jornades de manteniment de la reforestació al Bosc de Can Deu
Del 04/02/2018 parc.activitat.fins 18/02/2018
de 9.30 a 14 h
parc.activitat.acces: parc.activitat.gratuit
parc.activitat.tipuspublic: parc.activitat.general
Camí de la masia de Can Deu, s/n 08207
Sabadell
Organizers: Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 i BBVA CX
937 164 781
Continuant amb les tasques de recuperació del Bosc de Can Deu després de les ventades de desembre de 2014, programem unes jornades de manteniment de les àrees reforestades al gener i febrer de 2016. Es refaran els clots de plantació i s'eliminaran herbes i esbarzers; pel camí mirarem d'arrencar plantes invasives (Senecio inaequidens, Phytolacca americana i Ailanthus altissima) i aprofitarem per a practicar l'amidament d'exemplars a les parcel·les de seguiment de la recuperació de la vegetació natural.
Programa complet:
De 9.30 a 10.15 h arribada a la masia, identificació dels inscrits prèviament i constitució de dos grups de treball, un per a cadascuna de les àrees de reforestació. Presentació dels tècnics que acompanyaran als grups.
De 10:15 a 11:00 h Recollida d'eines i estris per a les tasques de recuperació i observació del bosc (tisores de podar, aixades, rasclets, regadores...). Ruta d'observació del bosc de camí a la zona de treball. Explicacions dels tècnics.
De 11 a 12:30 h Treball de camp en una de les àrees reforestades. Les feines a fer seran:
▫ Retirar, arrencant o tallant, la malesa que ocupi els clots de plantació amb els arbrets plantats els anys anteriors, especialment les bardisses i l’herba.
▫ Refer els clots de plantació per millorar la captura d’aigua d’escorrentia i incrementar les probabilitats de supervivència.
▫ Identificar exemplars d’espècies invasores i arrencar-les (Senecio inaequidens, Phytolacca americana i Ailanthus altissima).
De 12:30 a 13:15h Seguiment de la regeneració del Bosc. Tornant a la masia pararem a alguna de las parcel·les de seguiment, en les que s’han localitzat, identificat i mesurat exemplars de les espècies arbòries existents, amb l’objectiu de tenir una referència del creixement de la vegetació. Caldrà identificar els abrets, indicant-ne l’espècie, la ubicació dins la parcel·la, amidant-los i anotant el seu estat general.
De 12:30 a 14:00 h Tornada a la masia. Temps per a visitar el lavabo i refrescar-se. Possibilitat de realitzar una visita guiada per les instal·lacions del Centre d’Educació Ambiental, en especial a la granja i la masia, seu del Museu de la Vida al Camp. Agraïment als participants i comiat.