Slider 3

Subbanner

LIFE15 NAT/ES/000757

Projecte de conservació d'una espècie única al món endèmica del Montseny

Ruta de navegació

Evolució

Evolució del projecte Life Tritó Montseny

 

Publicador de continguts


Arxiu XPN

La Bioseguretat al Montseny

15/05/2019 02:34 h.

Durant el mes de maig es van realitzar dues ponències alertant de les malalties emergents que afecten els amfibis 

L’ICTA-UAB, l’Observatori del Tordera, el Zoo de Barcelona, el Consorci Besòs Tordera i l’Ajuntament de Sant Celoni van organitzar el Cens visual participatiu de la llúdriga a la conca de la Tordera. 

El dia 10 de maig, la Sala de la Unió Batllorienca (la Batllòria, Sant Celoni) va acollir el Cens visual participatiu de la llúdriga a la conca de la Tordera. Durant la jornada, en Daniel Guinart, tècnic de conservació del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny i coordinador tècnic del projecte Life Tritó Montseny, va exposar el tema de la bioseguretat. Va presentar la ponència titulada "La bioseguretat en l'hàbitat de ribera", on s'explicava la problemàtica de les malalties emergents i la seva implicació en les poblacions d’amfibis, en especial el tritó del Montseny (Calotriton arnoldi).

En aquesta presentació es van abordar les temàtiques: Què és una malaltia emergent?; Les principals malalties emergents de les poblacions d’amfibis; Els possibles vectors d’aquestes malalties emergents; Què és la bioseguretat?; Bones pràctiques; Decàleg perquè la natura no ens noti!; Què podem fer per no transmetre les malalties?

En total, van assistir-hi cinquanta persones, totes elles participants en el programa de seguiment de la llúdriga i que visiten repetidament el riu Tordera.

Seguint el mateix format, el dia 24 de maig, al Consorci Besòs Tordera (Granollers) va acollir el Cens visual participatiu de la llúdriga a la conca del Besòs. Durant la jornada, en Daniel Fernández, del Grup de Recerca de l'Escola de Natura de Parets del Vallès va exposar el tema de la bioseguretat i la problemàtica de les malalties emergents.

 

Daniel Fernández exposant el tema de la Bioseguretat. Foto: arxiu XPN

CookiesEU