Slider 3

Subbanner

LIFE15 NAT/ES/000757

Projecte de conservació d'una espècie única al món endèmica del Montseny

Ruta de navegació

Evolució

Evolució del projecte Life Tritó Montseny

 

Publicador de continguts


Iñaki Relanzón

Revisió del projecte

25/06/2020 09:00 h.

El seguiment del projecte va comptar amb l’assessorament de l'equip extern de NEEMO

 

El dimarts 23 de juny, es va realitzar una reunió telemàtica de seguiment del Life Tritó Montseny amb l’objectiu de valorar l'estat actual de les accions, revisar els aspectes tècnics i financers del projecte i apuntar noves mesures i actuacions a desenvolupar. La sessió va comptar amb el monitoratge extern de María José Aramburu, que actuava d'interlocutora davant l’Agència Executiva de la Petita i Mitjana Empresa (EASME) de la Comissió Europea, i es van apuntar una cinquantena d'actuacions i intervencions a fer.

Inicialment, s'havia previst una visita presencial per poder mostrar a la representant d’EASME les actuacions realitzades en el territori durant el transcurs del projecte. Malauradament, a causa de la pandèmia de la COVID-19 la visita es va haver d’ajornar i el seguiment va tenir lloc telemàticament. Durant el matí i la tarda del dimarts 23 de juny, tots els socis del projecte Life Tritó Montseny (Diputació de Barcelona, Diputació de Girona, Generalitat de Catalunya mitjançant el Departament de Territori i Sostenibilitat i Forestal Catalana i el Zoo de Barcelona) van explicar en quin estat es trobava cada una de les accions que lideren.

La reunió va ser supervisada per María José Aramburu, monitora de l’equip extern (NEEMO), la qual ha ofert assessoria des de l’inici del Life Tritó Montseny. Aramburu actua d'interlocutora entre el Life Tritó Montseny i l’Agència Executiva de la Petita i Mitjana Empresa (EASME) de la Comissió Europea.

Els estudis i accions realitzats en el marc del Life Tritó Montseny han posat de manifest que la situació d’aquest amfibi, malgrat el fet que la seva població es mantingui estable, segueix en perill crític d’extinció per efecte, principalment, de la hidrologia de la zona i del canvi climàtic.

Durant la sessió es va posar de manifest que el projecte Life Tritó Montseny ha d’assegurar poder solucionar algunes de les amenaces principals de l’espècie a partir de la realització d’una cinquantena d’accions tant d’investigació com de divulgació i, també, d’intervencions diverses en el territori com ara garantir la connectivitat fluvial, la restauració d’hàbitats de ribera o assegurar el cabal dels torrents.

Els amfibis són una de les espècies més amenaçades i la seva presència és un indicador mediambiental bàsic per conèixer la qualitat de les aigües i de l’entorn natural d’aquests territoris.

 

Hàbitat del tritó del Montseny. Foto: Iñaki Relanzón

 

 

 

CookiesEU