La Cabanya del Castell, al Parc del Castell de Montesquiu, inaugura la 36a edició de l'exposició del Bisaurart
Entrada de Bisaurart, a la Cabanya del Castell. Autor: XPN
Detall d'unes de les obres exposades a Bisaurart. Autor: XPN
Vista general de l'exposició Bisaurart. Autor: XPN
Arrenca de nou Bisaurart, una mostra col·lectiva d’art bisaurenc que enguany celebra la seva 36a edició amb una exposició que reuneix l’obra d’artistes de diverses disciplines. La inauguració serà el dissabte 6 de juliol, a les 12 h, a la Cabanya del Castell del Parc del Castell de Montesquiu, i es podrà visitar gratuïtament fins al 31 d’agost, en horari de dissabtes i festius, d’11 a 14 h.
“Bisaurart” uneix dues paraules, Bisaura i art, que encaixen naturalment com el castell i el seu entorn privilegiat. Sota aquesta atmosfera privilegiada, el públic podrà observar, contemplar, gaudir i emocionar-se davant les obres presentades, les quals es manifesten sota disciplines i tècniques artístiques molt variades que, en la majoria d’ocasions, s’allunyen de la tradicional pintura a l’oli i l’art més figuratiu per donar lloc a peces en què la conceptualització i l’abstracció de formes i materials tenen una presència significativa.
El Bisaura és un territori situat entre les comarques d’Osona i el Ripollès, format pels municipis de Sant Quirze de Besora, Montesquiu, Sora, Santa Maria de Besora i Vidrà.
"Diverses disciplines artístiques", un cant a la varietat de tècniques emprades
El subtítol de les edicions de Bisaurart és justament “Diverses disciplines artístiques”, i enguany reuneix un total de 57 obres de 30 artistes diferents. Sota aquest paraigua, trobem Anastassia Prokopieva, Joan Batlles, Margarita Viñas o Olga Riu, que han optat per l’ús de l’acrílic sobre varietat de suports per concebre les seves peces. Una tècnica que es pot observar amb escreix en aquesta ocasió és la fotogràfica, tant analògica, practicada per l’artista Arnau Sidera, com digital, de la mà d’Eugeni Bel o, fins i tot, química, tal com es desprèn de les dues obres que s’exhibeixen de Sergi Escaño.
Tot i que les tècniques emprades en aquesta exposició són molt diverses, també trobem exemplars d’olis sobre tela, com són els casos de les obres de David Casadesús, Dolors Barral, Joan Farrés, Marcelino Caparrós, Marta Baget, Pere Parramon, Pili Mata, Ruth Bau i Sussi Illamola. Així mateix, es poden contemplar creacions fetes amb llapis, com les tres que s’exposen de l’artista Javier Álvarez; amb pastel, com la de l’artista Teodora Vila; o una de les d’Olga Riu, que combina pastel amb oli. A l’exposició, les tècniques mixtes es materialitzen en l’obra de Tina López i d’Antoni Canadell, el qual combina oli amb material inorgànic.
L’aquarel·la és una de les tècniques més visibles en el Bisaurart d’enguany, observables en les obres de Francesc Serradell, Lluïsa Molina i Rosa Serradell. Altres disciplines i materials que podríem considerar més contemporanis i que també es poden trobar en aquesta mostra són el llibre d’artista exposat per Elisenda Mallol, la roca i el fil emprats per Jordi Bosch en dues obres, el metall com a protagonista de les peces de Josep Martínez i de Pere Casanovas, o el collage utilitzat per M. Carme Castany. Finalment, trobem artistes com Marina Alabró, que ha emprat material reciclat i de la natura per dur a terme les seves creacions, i Marina Vivart, que ha optat per exposar obra escultòrica.
Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals
Categoria: Museus i equipaments culturals, Montesquiu, ODS, Cabanya del castell,