Montnegre-Corredor Dins del programa Parc i biblioteques... naturalment!

Les biblioteques del Parc del Montnegre i el Corredor impulsen activitats per apropar la natura a tothom de gener a març

06/02/2025

El programa Parcs i biblioteques... naturalment! desplega la seva oferta d'activitats a les biblioteques dels municipis situats dins el Parc del Montnegre i el Corredor. Després d'un mes de gener amb propostes diverses, els mesos de febrer i març arriben carregats d'iniciatives destinades a tots els públics, amb l'objectiu de fomentar el coneixement del medi natural i la sensibilització ambiental a través de tallers, hores del conte, exposicions i sortides guiades.

A Tordera, la Biblioteca organitza el taller familiar "Herbari personal" el 13 de febrer, a les 17.30 h, una activitat pensada per conèixer les plantes més representatives de l'entorn i recuperar el coneixement popular sobre elles. A través de la creació d'un herbari personal, els participants podran aprendre sobre els seus usos tradicionals, els noms científics i la seva presència en la literatura, amb la lectura de poemes que en parlen.

A Palafolls, la Biblioteca Enric Miralles oferirà, el 17 de febrer a les 18 h, l'hora del conte menuda "Les formigues també ballen", una sessió dolça i tranquil·la on la música, els jocs de falda i la narració es combinaran per explicar la història de la formiga Pruna, un personatge que prefereix ballar amb els cargols i les cuques de llum abans que recollir blat com la resta de formigues.

Mataró acollirà diverses activitats vinculades a la meteorologia. La Biblioteca Pompeu Fabra inaugurarà el 17 de febrer una mostra documental per celebrar el Dia Mundial de la Meteorologia, amb documents sobre els diferents tipus de núvols i fenòmens atmosfèrics. A més, el 15 de març s'organitzarà una sortida guiada amb el meteoròleg Quim Serra, del Consell Comarcal del Maresme, per parlar sobre meteorologia i visitar l’estació meteorològica de Mataró.

A Pineda, la Biblioteca Serra i Moret acollirà, el 20 de febrer, l'hora del conte menuda "Cel amunt", una sessió amb titelles per als més petits i les seves famílies, a càrrec d'Ada Cusidó. Al març, aquesta biblioteca se sumarà a la celebració del Dia Mundial de la Meteorologia amb una exposició documental el dia 17 i, el dia 20, a les 17.30 h, repetirà l'hora del conte menuda amb "La marieta viatgera", una proposta basada en jocs de falda per als infants d'1 a 3 anys, a càrrec de Gisela Llimona. Així mateix, la Biblioteca L'Escorxador de Sant Celoni també oferirà, el 28 de febrer, aquesta activitat en dues sessions, una experiència sensorial que convida els més petits a descobrir el món a través de colors, olors i cançons tradicionals catalanes.

Pel que fa a Llinars del Vallès, la Biblioteca Can Casas acollirà el 14 de març una xerrada sobre "L’impacte del canvi climàtic a Catalunya", a càrrec de Jordi Cunillera i Grañó, cap de l'equip de Canvi Climàtic de l'Àrea de Climatologia del Servei Meteorològic de Catalunya. Aquesta conferència permetrà entendre millor els efectes del canvi climàtic en l'àmbit català i quines són les perspectives de futur en aquest àmbit.

A més d'aquestes activitats, les biblioteques del Parc del Montnegre i el Corredor prepararan aparadors culturals i mostres documentals al llarg del trimestre, destacant aquelles dedicades a l'efemèride del Dia Mundial de la Meteorologia , que es commemora el 23 de març.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Montnegre-Corredor, Activitats pedagògiques i d’educació ambiental,

Cercador de notícies




        Subscriu-te als nostres butlletins

         

        Rep els nostres butlletins de Parcs.

        Subscriu-te a l'agenda i a l'Informatiu

        fent clic als botons de sota.

        butlletí gaudim

        Subscriu-te a gaudim als parcs (agenda) Subscriu-te a l'Informatiu dels parcs

        Suggeriments, opinió i xarxes socials

         

        Envia'ns els teus suggeriments, opina

        i visita les nostres xarxes socials

        Suggeriments

        Suggeriments Opina Xarxes socials