Slider 3

Subbanner

LIFE15 NAT/ES/000757

Projecte de conservació d'una espècie única al món endèmica del Montseny

Ruta de navegació

Evolució

Evolució del projecte Life Tritó Montseny

 

Publicador de continguts


Aïda Tarragó exposa el projecte Life Tritó Montseny

Congrés d'Herpetologia

12/09/2018 02:45 h.

Presentem el projecte Life Tritó Montseny al XIX Congrés Espanyol d'Herpetologia, de la mà de l'Aïda Tarragó.

Durant els dies 5-8 de setembre, va tenir lloc el XIX Congreso Español de Herpetología - XV Congreso Luso-Español de Herpetología.

Els tècnics de la Generalitat de Catalunya van considerar que era una bona oportunitat per difondre el Life Tritó Montseny. L'Aïda Tarragó, tècnica del departament de Territori i Sostenibilitat va viatjar fins a Salamanca per assistir a aquest congrés i exposar una ponència del projecte.

L'Associació Herpetològica Espanyola (AHE) i l'Associação Portuguesa d'Herpetologia (APH) van ser els responsables d'organitzar aquest congrés amb el lema Biologia i Conservació d'Herpetos a l'Antropocè. Els principals eixos temàtics del Congrés d'Herpetologia són: la història natural de les espècies i comunitats herpetològiques, el canvi climàtic i global, els efectes de la contaminació, la biodiversitat i la biogeografia, i la gestió d'espècies invasores.

La ciutat de Salamanca va ser seleccionada per a l'organització d'aquesta nova edició per diversos motius. Un d'ells és que la Universitat de Salamanca celebra a 2018 el seu VIII Centenari, de manera que la ciutat està rebent una gran atenció mediàtica i s'hi celebraran centenars de congressos a nivell internacional, iberoamericà, europeu, ibèric i espanyol. A més, és una important font d'experts i experiències en herpetologia per a la Península Ibèrica des de fa dècades. Enguany es compleixen 31 anys del II Congrés de l'AHE (1987), que va tenir gran assistència de públic.

Així doncs, durant la primera setmana de setembre, la Universitat de Salamanca es va convertir en un gran fòrum on científics, conservacionistes, estudiants i interessats en el món de l'herpetologia ibèrica van compartir les seves experiències i van mostrar el resultat de les seves investigacions. Es van buscar sinèrgies i s'hi van aportar noves idees i solucions als problemes que arrosseguen els herpetos ibèrics. Tots units en l'objectiu de la conservació dels herpetos.

La seu va ser la facultat de biologia de la Universitat de Salamanca (Edifici Dioscórides. Instal.lacions al Campus Unamuno). El congrés va comptar amb el suport econòmic de la Junta de Castella i Lleó, l'Ajuntament de Salamanca i la Comissió de la Universitat de Salamanca.

 

 

CookiesEU