Slider 3

Subbanner

LIFE15 NAT/ES/000757

Projecte de conservació d'una espècie única al món endèmica del Montseny

Ruta de navegació

Evolució

Evolució del projecte Life Tritó Montseny

 

Publicador de continguts


EAZA 2019

EAZA 2019

23/09/2019 10:50 h.

Enguany se celebra a València el Congrés de l'Associació Europea de Zoos i Aquaris

Enguany, la conferència ha tingut lloc al Parc Zoològic Bioparc de València. Del dimarts 17 al dissabte 21 de setembre, experts conservacionistes de tot el món es van reunir en aquesta Conferència Anual de la EAZA (Associació Europea de Zoos i Aquaris), un dels esdeveniments més importants a nivell internacional per a la preservació de la natura.

L'EAZA està formada per més de 100 institucions de 47 països d'Europa i Mitjà Orient, i des de 1992, exerceix un paper important en la protecció de la natura i la vida salvatge, tant en les institucions que hi pertanyen com també proporcionant finançament i personal especialitzat per a projectes de conservació in situ destinats a protegir les diferents espècies animals i els seus hàbitats.

En el marc d'aquest projecte, en Gerardo García va exposar el tema de la cria en captivitat del tritó del Montseny i els resultats obtinguts en els centres de cria.

 

En Gerardo García explicant la feina realitzada en els centres de cria del tritó del Montseny. Foto: Arxiu del Zoo de Chester

 

Des de l'any 2017, el Zoo de Chester acull la quarta instal·lació en tot el món per a promoure la reproducció d’aquesta espècie endèmica, amb 60 aquaris naturalitzats. D'aquesta manera, el Regne Unit se suma al programa de cria i reproducció del tritó del Montseny, un dels amfibis més amenaçats d’Europa, catalogat com a espècie "en perill crític" per la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN), i endèmic del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny (inclòs a la Xarxa Natura 2.000).

 

 

 

CookiesEU