Slider 3

Subbanner

LIFE15 NAT/ES/000757

Projecte de conservació d'una espècie única al món endèmica del Montseny

Ruta de navegació

Evolució

Evolució del projecte Life Tritó Montseny

 

Publicador de continguts


Universitat de Barcelona

EcoCafès

26/09/2019 18:00 h.

En Daniel Fernández i l'Albert Montori difonen la bioseguretat a la xerrada d'EcoCafès 

El 26 de setembre, en Daniel Fernandez-Guiberteau i l'Albert Montori van participar com a ponents a la jornada d'EcoCafès. Van exposar la xerrada titulada "Bioseguretat mostrejant a rius, embassaments i llacs. O com evitar ser un vector de transmissió d'organismes perjudicials!".

L'objectiu d'aquesta xerrada era el de conscienciar als assistents la problemàtica de les malalties emergents i la seva implicació en les poblacions d’amfibis, en especial el tritó del Montseny (Calotriton arnoldi).

Què és una malaltia emergent?; Les principals malalties emergents de les poblacions d’amfibis; Els possibles vectors d’aquestes malalties emergents; Què és la bioseguretat?; Bones pràctiques; Què podem fer per no transmetre les malalties?

 

Ponents de la xerrada de bioseguretat. Foto: Arxiu de la Universitat de Barcelona

 

La xerrada va tenir lloc a les 12.15 del matí, a la Universitat de Barcelona i estava oberta al públic interessat en la temàtica.

Els seminaris EcoCafès són xerrades de caire científic que s’organitzen i es realitzen al Departament Biologia Evolutiva, Ecologia i Ciències Ambientals. Els autors/es són tant membres del Departament com investigadors/es que ens visiten d’altres centres. La temàtica és diversa.

La secció d’Ecologia té una llarga tradició en oferir seminaris regularment. Actualment ofereixen setmanalment els EcoCafès, on es presenten temes relacionats amb la recerca que es fa en aquesta secció, en un ambient distès on tothom és convidat a participar.

 

Cartell de la xerrada EcoCafès del 26 de setembre

CookiesEU