Slider 3
Subbanner
LIFE15 NAT/ES/000757
Projecte de conservació d'una espècie única al món endèmica del Montseny
Ruta de navegació
Evolució
Evolució del projecte Life Tritó Montseny
Publicador de continguts
24a Setmana de la Ciència
18/11/2019 12:32 h.
En Fèlix Amat, especialista en amfibis, realitza dues conferències entorn de el tritó del Montseny
Del 8 al 17 de novembre es va celebrar a Catalunya la 24a Setmana de la Ciència. En aquest marc, en Fèlix Amat, herpetòleg especialitzat en ambifis i col·laborador del projecte Life Tritó Montseny, va realitzar dues conferències entorn el tritó del Montseny.
La primera va tenir lloc el dissabte 9 de novembre al Museu de Ciències Naturals de Granollers.
Amb el títol: "El tritó del Montseny. Estat actual de la recerca aplicada a la conservació en el marc del projecte Life Tritó Montseny", en Fèlix Amat ens presenta aquest endemisme microendèmic del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny (inclòs a la Xarxa Natura 2.000) que es troba en perill crític d'extinció.
El desenvolupament del projecte LIFE15 NAT/ES/000757 ha suposat un revulsiu per a l'estudi de la biologia d'aquesta espècie. Aquesta conferència pretén acostar al públic en general com s'està duent a terme la recerca sobre la seva biologia i quines són les novetats i implicacions més importants i destacables.
Tritó del Montseny. Foto: Iñaki Relanzón
La segona conferència de Fèlix Amat va tenir lloc el dissabte 16 de novembre a les 12 h al Centre d’Informació de Can Casades (Santa Fe de Montseny). Es va titular “Els amfibis i el tritó del Montseny. Recerca i canvi climàtic”.
Va ser una oportunitat per conèixer més curiositats sobre aquesta espècie en perill d’extinció.
Xerrada a Can Casades. Foto: Arxiu XPN
Durant la Setmana de la Ciència es van celebrar un munt d’activitats de divulgació científica arreu del nostre territori. Tot un ventall de possibilitats: jornades de portes obertes, exposicions, xerrades, jocs, tallers científics…
Els temes centrals de l’edició d’enguany van ser, d’una banda, la taula periòdica, amb motiu de l’Any Internacional de la Taula Periòdica dels Elements Químics, i, de l’altra, diferents persones que han estat referents als respectius camps de coneixement com ara l’ecòleg Ramon Margalef, enguany es commemora el centenari del seu naixement; l’enginyer i inventor Narcís Monturiol, amb motiu del bicentenari del seu naixement; Margaret Hamilton, qui va liderar el desenvolupament del programari de navegació on-board per al Programa Espacial Apollo, amb motiu del 50è aniversari de l’arribada de l’home a la Lluna; i el polifacètic Leonardo da Vinci, en commemoració dels 500 anys de la seva mort.
La Setmana de la Ciència és una iniciativa coordinada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació.