Slider 3

Subbanner

LIFE15 NAT/ES/000757

Projecte de conservació d'una espècie única al món endèmica del Montseny

Ruta de navegació

Evolució

Evolució del projecte Life Tritó Montseny

 

Publicador de continguts


XPN

3 anys d’exposició

23/07/2021 12:30 h.

Gairebé 21.000 persones han visitat l’exposició del projecte 

Des del maig del 2018, l’exposició “El meu nom és Calotriton i només visc al Montseny” s’ha mogut per diferents poblacions i espais del territori català per donar a conèixer aspectes de la biologia i ecologia del tritó del Montseny (Calotriton arnoldi), endèmic del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny i considerat l’amfibi més amenaçat de l’Europa occidental.

Durant aquests tres anys d’itinerància, un total de 20.712 persones han visitat l’exposició, que ha passat per trenta municipis de les comarques gironines i barcelonines, entre els quals disset dels divuit que integren el Parc. Només resta pendent Sant Feliu de Buixalleu. L’esclat de la pandèmia de la COVID-19 ha impedit que, de moment, s’hi hagi pogut traslladar.

“El meu nom és Calotriton i només visc al Montseny” està formada per nou plafons enrotllables amb els continguts en català i una maqueta d’un tritó del Montseny a escala augmentada, acompanyada d’uns petits plafons amb els textos en castellà i anglès. Més enllà de difondre les particularitats de l’amfibi, també s’hi exposen les accions portades a terme dins del projecte Life Tritó Montseny per millorar-ne el seu estat crític de conservació.

En paral·lel, s’han portat a terme activitats complementàries relacionades amb l’exposició, com conferències, visites escolars o visites per al públic en general.

Està previst que l’exposició reprengui la itinerància a partir de la tardor. Ho farà per les biblioteques municipals del Maresme, equipaments molt concorreguts i que permetran donar un nou impuls a la difusió de la realitat del tritó del Montseny i arribar a un ventall de públic més ampli.

CookiesEU