Slider 3

Subbanner

LIFE15 NAT/ES/000757

Projecte de conservació d'una espècie única al món endèmica del Montseny

Ruta de navegació

Evolució

Evolució del projecte Life Tritó Montseny

 

Publicador de continguts


Life Tritó Montseny

4a trobada d'hidròlegs

14/04/2022 08:28 h.

Masia Mariona acull la 4a trobada d'hidròlegs del projecte 

Masia Mariona, al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny, va acollir el 24 de març la quarta trobada del grup d'hidròlegs del projecte Life Tritó Montseny. Durant la jornada, es van oferir diverses ponències i una sortida de camp per veure les actuacions realitzades en el territori d’influència del tritó del Montseny.​​​​​

Al matí, va tenir lloc la presentació de les últimes tasques realitzades en el marc del Comitè assessor d’hidròlegs, amb ponències de Jordi Cristóbal (IRTA); Joan Gomà (UB); Jérôme Latron (IDAEA) i Anna Àvila (CREAF), i Cisco Mayorgas (Nestlé Waters). Posteriorment, va haver-hi un torn de preguntes i un interessant debat amb propostes de futur. Per la seva banda, a la tarda va tenir lloc una sortida al camp per visitar les actuacions executades fins ara en el marc del projecte Life Tritó Montseny.

L’opinió dels experts en hidrologia va aportar una nova visió respecte aquestes actuacions realitzades en el territori d’influència del tritó del Montseny i aquelles que es preveuen realitzar en un futur proper.

 

Comitè d’experts

La necessitat de crear un grup de treball tècnic per estudiar la hidrogeologia del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny (inclòs a la xarxa Natura 2000) va sorgir arran de la primera trobada del comitè d'experts del projecte Life Tritó Montseny feta el 28 de setembre del 2017. En aquell moment, els objectius previstos per treballar van ser conèixer la dinàmica hidrogeològica del massís del Montseny, establir un programa de seguiment hidrològic i vetllar per l’ús sostenible de l’aigua. A banda de definir un grup de treball, calia planificar les línies de treball per poder executar els projectes de recerca i consensuar un model que defineixi la dinàmica hidrològica del Montseny.

Des d’aquell moment, el grup d’hidròlegs del projecte s’ha mantingut actiu i, fins al moment, ja s’han realitzat quatre trobades.

CookiesEU