Slider 3

Subbanner

LIFE15 NAT/ES/000757

Projecte de conservació d'una espècie única al món endèmica del Montseny

Ruta de navegació

Evolució

Evolució del projecte Life Tritó Montseny

 

Publicador de continguts


GRENP

6è taller de reintroducció

29/09/2020 07:55 h.

El 28 de setembre es va realitzar el 6è taller entorn la reintroducció del tritó del Montseny

El taller tenia els objectius, d'una banda, de valorar la situació actual de les poblacions d’aquesta espècie, tant pel que fa als exemplars dels centres de cria com als tritons que fins ara han estat introduïts als torrents del Montseny, i d'una altra de definir els llocs dels futurs alliberaments. L’acció es va realitzar el 28 de març en el marc de l’acció C.15 Identificació d’àrees potencials de reintroducció del tritó del Montseny del projecte Life Tritó Montseny i va comptar amb la participació d'hepatòlegs, científics i diversos especialistes en la gestió de fauna salvatge.

El taller, que a causa de la situació per la COVID-19 va fer-se telemàticament, va començar amb una breu presentació de Daniel Guinart, del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny, de la situació actual i el repàs a les poblacions introduïdes (llocs, edat i número d’animals alliberats i situació actual). Francesc Carbonell, del Centre de Fauna de Torreferrussa - Forestal Catalana, va abordar a continuació la  situació actual dels quatre centres de cria (número de parentals, producció, número d’animals en criança i edats i estat dels aquaris) i, juntament amb Emilio Valbuena de la Diputació de Barcelona, va exposar la variabilitat genètica dels exemplars alliberats i dels animals en criança per a futurs alliberaments. La sessió va continuar amb l’explicació de Guinart dels nous torrents d’introducció i les prioritats, costos, conjuntura actual i viabilitat. Un interessant debat sobre les futures introduccions del tritó del Montseny i les estratègies que caldria seguir per valorar les accions dutes a terme va tancar el taller.

Al 6è taller de reintroducció del tritó del Montseny (Calotriton arnoldi) van assistir-hi setze persones, entre les quals hi havia reconeguts hepatòlegs i científics i especialistes en l’àmbit de la gestió del patrimoni natural i de la fauna salvatge. 

En el marc del projecte Life Tritó Montseny i prèvies a aquesta jornada, s’havien realitzat cinc sessions de treball a l’entorn de la cria i la introducció del tritó del Montseny. Podeu ampliar-ne la informació en aquest enllaç.

CookiesEU