Slider 3

Subbanner

LIFE15 NAT/ES/000757

Projecte de conservació d'una espècie única al món endèmica del Montseny

Ruta de navegació

Evolució

Evolució del projecte Life Tritó Montseny

 

Publicador de continguts


XPN

8è taller de reintroducció

25/10/2021 16:31 h.

Taller tècnic per debatre la reintroducció del tritó del Montseny

En el marc de l’acció C.15 “Identificació d’àrees potencials de reintroducció del tritó del Montseny”, el dijous 21 d’octubre va tenir lloc el vuitè taller tècnic de reintroducció i pla d'alliberament del Life Tritó Montseny amb l’objectiu de decidir, de forma consensuada, l'estratègia per dur a terme la reintroducció de noves poblacions de tritó del Montseny al seu hàbitat natural.

A la reunió es van treballar diversos temes: Valoració dels resultats de seguiment de les poblacions introduïdes; Valoració de la producció de tritons i previsió per l’any en curs; Futurs alliberaments; Valoració de les prospeccions prèvies realitzades; Situació genètica ex situ.

La reunió va ser presencial, a la sala de l’Aviari del Zoo de Barcelona, i van assistir-hi vint-i-dues persones de diverses institucions implicades en el projecte Life Tritó Montseny: GRENP, Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, Forestal Catalana, CSIC, Universitat de Barcelona, Zoo de Chester, Zoo de Barcelona, Generalitat de Catalunya i Diputació de Barcelona.

 

Durant els anys de realització del projecte Life Tritó Montseny, s’ha previst assolir 49 accions amb l’objectiu de preservar l’espècie i el seu hàbitat de ribera. Concretament, l’acció C.15 s’engloba dins el grup d’accions de conservació, per tal d’assegurar la conservació genètica i ampliar la distribució geogràfica del tritó del Montseny. Gràcies al projecte Life, s’ha pogut crear un equip multidisciplinari format per experts en la matèria i actualment s’està treballant en el Pla de recuperació del tritó del Montseny que tindrà com annex el pla d’introducció de l’espècie.

CookiesEU