Slider 3

Subbanner

LIFE15 NAT/ES/000757

Projecte de conservació d'una espècie única al món endèmica del Montseny

Ruta de navegació

Evolució

Evolució del projecte Life Tritó Montseny

 

Publicador de continguts


Jaime Culebras

Bodypainting

08/10/2019 10:19 h.

El Life Tritó Montseny se suma al projecte artístic "Bodypaint For Conservation"

El dilluns 7 d'octubre, a l’Escola de Natura de Parets del Vallès es van fer dues sessions de Bodypainting centrades en el tema de la conservació d’espècies en perill d’extinció.

La Francesca Angiolani va ser l’artista d’aquesta iniciativa i les fotos van anar a càrrec d'en Jaime Culebras, un reputat fotògraf que se dedica a la fotoconservació i viatja per tot el món fotografiant amfibis i rèptils amb problemes de conservació.

La jornada es va dividir en dues etapes. A la sessió matinal, es va realitzar la pintura corporal a l’Alba Caballol, la companya del GRENP que es va oferir a fer de model. La pintura representava el tritó del Montseny (Calotriton arnoldi). Les marques de la pell simbolitzen la forma com la sequera podria afectar a aquesta espècie en estat crític de conservació.

 

Bodypainting del tritó del Montseny. Foto: Jaime Culebras

 

Bodypainting del tritó del Montseny. Foto: Jaime Culebras

 

A la tarda, es va fer la segona sessió de bodypainting, aquest cop a la Laia Pérez, també del GRENP. En aquest cas, la pintura representava una salamandra (Salamandra salamandra). Les taques vermelles simbolitzaven les afeccions de Bsal, un fong que està atacant greument a l’espècie.

Aquesta iniciativa s’inclou dins el projecte "Bodypaint For Conservation". Es tracta de conscienciar al públic, a través de l’art del bodypainting, de la problemàtica de les espècies en perill d’extinció.

Valorem com a molt positivament l’experiència de la mà de la Francesca Angiolani, que dedica la seva trajectòria professional a l’art del bodypainting. En Jaime Culebras, a més de recollir imatges de tot el procés artístic, va fer una sessió fotogràfica al centre de cria de Torreferrussa.

 

Si vols escoltar l’entrevista sobre fotoconservació amb Jaime Culebras i Francesca Angiolani de la mà d’en Daniel Fernández del GRENP, clica aquest enllaç: RAP 107 a Parets del Vallès

 

Més informació (Instagram):

Bodypaint For Conservation

Jaime Culebras

 

 

 

CookiesEU