Slider 3

Subbanner

LIFE15 NAT/ES/000757

Projecte de conservació d'una espècie única al món endèmica del Montseny

Ruta de navegació

Evolució

Evolució del projecte Life Tritó Montseny

 

Publicador de continguts


UICN

Bones pràctiques

21/06/2021 11:17 h.

S'edita el manual de bones pràctiques per a la conservació de la natura 

El dimarts 15 de juny, el Comitè Espanyol de la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN) va presentar el manual “Buenas Prácticas para la Conservación de la Naturaleza. Soluciones Basadas en la Naturaleza”. En la redacció hi han participat 29 membres del Comitè Espanyol de la UICN, entre ells el Zoo de Barcelona (soci del projecte Life Tritó Montseny).

En el manual es descriuen 73 projectes de conservació, 45 dels quals estan emmarcats en el concepte d’Estàndard Global de la UICN sobre solucions basades en la natura (SbN). Aquest estàndard és el resultat de la combinació de coneixements i punts de vista de més de 800 experts sobre què cal fer perquè la natura sigui un aliat eficaç en la lluita contra el canvi climàtic i altres desafiaments importants del segle XXI. 

En aquest context, l’aportació del Zoo de Barcelona se centra en els dos projectes de conservació d’amfibis mitjançant l’estratègia “One Plan Approach”: el del ferreret amb el govern Balear i el Life Tritó del Montseny (pàgines 106-109 del manual).

Concretament, la participació del Zoo de Barcelona en el projecte Life s’ha basat en dues  accions  principals:

  1. L’ampliació de les instal·lacions dedicades a la reproducció d’aquesta espècie, fet que ha permès triplicar, en quatre anys, la població de tritó mantinguda ex situ i participar en diverses reintroduccions de l’espècie al seu hàbitat natural.
  2. La construcció d’una nova sala educativa oberta al públic, on s’informa al visitant sobre el tritó i les seves amenaces, així com sobre de la fauna dels torrents de muntanya del Montseny i la importància de la seva preservació.

El Zoo de Barcelona s’ha compromès a donar continuïtat a ambdues accions en el futur.

 

Sala educativa del Zoo de Barcelona dedicada al tritó del Montseny. Foto: Iñaki Relanzón

 

La Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN) es una Unió de membres composta per organitzacions governamentals y organitzacions de la societat civil. La UICN compta amb l’experiència, els recursos i l’abast de les seves més de 1.400 organitzacions membres i les aportacions de més de 18.000 experts. Aquesta diversitat i extensa experiència converteixen la UICN en l’autoritat mundial sobre l’estat del món natural i les mesures necessàries per salvaguardar-lo.

CookiesEU