Slider 3

Subbanner

LIFE15 NAT/ES/000757

Projecte de conservació d'una espècie única al món endèmica del Montseny

Ruta de navegació

Evolució

Evolució del projecte Life Tritó Montseny

 

Publicador de continguts


XPN

Conclou la itinerància

22/11/2021 16:13 h.

Sant Feliu de Buixalleu va acollir l’exposició del projecte 

Els dies 16, 17 i 18 de novembre, "El meu nom és Calotriton i només visc al Montseny!" es va poder visitar al pavelló municipal "Polivalent" (av. Gaserans, 188) de Sant Feliu de Buixalleu, l’únic municipi del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny on, a causa de la COVID-19, encara no s’havia pogut exposar. L'horari de visita va ser els tres dies de les 17 a les 20 h.

Aprofitant que enguany l’alumnat de 3r i 4t de l’escola Alzines Balladores de Sant Feliu de Buixalleu està treballant la unitat didàctica “El Montseny i l’aigua” dins del programa “El Montseny a l’escola”, un guarda del Parc, el 17 de novembre va fer una visita comentada a l’exposició. Així mateix, l'alumnat també van participar en el taller de tritons de guix, en què cada alumne va confeccionar el seu propi tritó del Montseny.

Amb la visita a aquest municipi, l’exposició del projecte conclou la seva itinerància pels divuit municipis de l’àmbit del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny.

 

Més de vint mil visitants

Des que es va inaugurar el maig del 2018, més de vint mil persones ja han pogut visitar "El meu nom és Calotriton i només visc al Montseny!", que durant tres anys d'itinerància s’ha exposat a trenta municipis d'arreu del país.

L’exposició dona a conèixer aspectes de la biologia i l'ecologia del tritó del Montseny (Calotriton arnoldi) i difon les particularitats d’aquest amfibi endèmic del Montseny. També exposa les diverses accions portades a terme dins del projecte Life Tritó Montseny per millorar el seu estat crític de conservació. La mostra està formada per nou plafons enrotllables en català i per una maqueta d'un tritó del Montseny a escala augmentada. S'acompanya, a més, d'uns petits plafons amb els textos en castellà i anglès.

CookiesEU