Slider 3

Subbanner

LIFE15 NAT/ES/000757

Projecte de conservació d'una espècie única al món endèmica del Montseny

Ruta de navegació

Evolució

Evolució del projecte Life Tritó Montseny

 

Publicador de continguts


SEH

El Life es presenta a Milà

09/09/2019 08:19 h.

Del 2 al 6 de setembre, el projecte Life es va presentar al 20è Congrés d'Herpetologia

Cada dos anys, el Congrés Europeu d'Herpetologia de la Societat Herpetològica Europea ofereix una oportunitat perquè científics, conservacionistes i polítics d'Europa i de l'estranger es reuneixin i discuteixin els resultats i tendències actuals en el camp de l'herpetologia.

Enguany es va celebrar la 20 edició del congrés, que va incloure quatre conferències plenàries, sessions sobre camps específics de l'herpetologia, sessions especials, tallers, l'Assemblea General Ordinària del SEH i excursions, així com un ric programa social.

En el marc d'aquest Congrés, en Daniel Guinart, coordinador tècnic del Life Tritó Montseny va presentar el projecte i els resultats obtinguts fins ara. Una altra presentació va anar a càrrec d'en Daniel Villero del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, que va presentar els estudis realitzats respecte a modelització, base necessària per a futures reintroduccions de l'espècie.

 

En Daniel Guinart presentant el projecte Life Tritó Montseny. Foto: Arxiu XPN

 

Es va exposar una còpia de l'exposició del projecte. Foto: Arxiu XPN

 

La Societat Herpetològica Europea (SEH) va ser fundada el 1979 i compta amb gairebé 350 membres de la majoria dels països europeus. Els membres reben la revista trimestral "Amphibia-Reptilia" (indexada a Scopus i Web of Science), que publica articles en anglès i inclou les notícies de la SEH. Els congressos internacionals s'organitzen a diferents llocs d'Europa, generalment cada dos anys.

La SEH és un membre no governamental internacional de la UICN, la Unió Mundial per a la Natura. L'organització es regeix pels seus estatuts i el Consell, els membres són elegits en les Reunions Generals Ordinàries (Empresarials). La SEH té tres comitès. El Comitè de Conservació s'ocupa de la conservació de l'herpetofauna a tot arreu d'Europa i regions adjacents, i els seus membres formen el Grup d'Especialistes en Rèptils i Amfibis Europeus de la Comissió de Supervivència d'Espècies de la UICN. Els resultats del treball del Comitè de Conservació es publiquen en Amphibia-Reptilia i en altres llocs. El Comitè de Cartografia es dedica a la distribució de les espècies. Ha publicat el primer Atles d'amfibis i rèptils a Europa (1997) i un Nou Atles d'Amfibis i Rèptils a Europa (NA2RE, 2014). El Comitè Taxonòmic que es dedica a actualitzar la llista d'espècies per a les espècies europees. La SEH està usant la seva pàgina web per desenvolupar una Xarxa Herpetològica Paneuropea que anunciarà reunions i portarà informació a l'atenció dels herpetòlegs i societats herpetològiques nacionals de tot Europa i altres llocs del món.

 

 

CookiesEU