Slider 3

Subbanner

LIFE15 NAT/ES/000757

Projecte de conservació d'una espècie única al món endèmica del Montseny

Ruta de navegació

Evolució

Evolució del projecte Life Tritó Montseny

 

Publicador de continguts


Arxiu XPN

El projecte visita l’Equador

21/02/2020 01:24 h.

En Fèlix Amat presenta del Life Tritó Montseny a “El Jardín de los Sueños” (Equador)

El passat 12 de febrer es va presentar el projecte a les instal·lacions de “El Jardín de los Sueños”. La xerrada va anar a càrrec d’en Fèlix Amat, col·laborador extern del Life Tritó Montseny i herpetòleg especialista.

“El Jardín de los Sueños” és un projecte de conservació dels boscos tropicals de la província de Cotopaxi (l'Equador). Es manté mitjançant la compra de finques i la seva gestió envers l’eco-turisme, que alhora permet dinamitzar a la població local. La missió és restaurar, conservar i valorar el patrimoni natural, així com fomentar l’ús correcte dels recursos naturals per part de les persones que hi viuen. L’objectiu principal és la conservació del que queda de bosc equatorià de baixa altitud del Chocó.

A la presentació van assistir-hi sis alumnes de la Universitat de Navarra que es trobaven a les instal·lacions de “El Jardín de los Sueños”. Hi realitzaven tasques de voluntariat entorn les problemàtiques de l’ús de l’aigua dels torrents per part dels habitants del municipi de Laureles de Guasaganda.

Després de la presentació del projecte Life Tritó Montseny, es va obrir un espai de debat entre en Fèlix Amat i els assistents. Es va arribar a la conclusió que tot i les diferències existents entre la selva del Chocó i els boscs mediterranis del Montseny, existeixen problemàtiques similars respecte a la gestió dels recursos hídrics.

CookiesEU