Slider 3

Subbanner

LIFE15 NAT/ES/000757

Projecte de conservació d'una espècie única al món endèmica del Montseny

Ruta de navegació

Evolució

Evolució del projecte Life Tritó Montseny

 

Publicador de continguts


Life Tritó Montseny

El tritó a Fogars de Montclús

27/05/2021 16:26 h.

El Centre d’Informació de Fogars de Montclús projecta imatges del tritó 

En el Centre d’Informació de Fogars de Montclús es projecten quatre de les vuit Microcàpsules del documental que explica les accions més rellevants del projecte Life Tritó Montseny, així com el documental del tritó del Montseny en 3D.

A la càpsula 1 s’hi reflecteixen, entre d’altres aspectes, el funcionament dels centres de cria, l’alliberament d’exemplars, la recerca, les actuacions per millorar l’hàbitat, la problemàtica de les malalties infeccioses en amfibis o les accions d’educació ambiental.

A la càpsula 3, s’explica que per assegurar el futur d’aquesta espècie és fonamental ampliar-ne l’àrea de distribució a partir de l’alliberament d’individus nascuts en captivitat. En aquest vídeo es veu com és un alliberament i quins preparatius comporta.

A la càpsula 4 es parla del coneixement a la conservació. Gràcies al projecte Life Tritó Montseny s’estan duent a terme diferents estudis per comprendre millor la biologia i l’hàbitat del tritó del Montseny. Amb aquest vídeo es descobreix com es fan els seguiments poblacionals i com s’estudia la geologia i la hidrologia dels torrents del Montseny.

I a la càpsula 7 es parla de l’educació ambiental com a baula fonamental del projecte. «Conèixer per estimar», aquesta és la idea de fons de les activitats d’educació ambiental del projecte Life Tritó Montseny. Prendre consciència de la importància de conservar el tritó del Montseny i el seu hàbitat n’és l’objectiu principal. En aquest vídeo es descobreixen les activitats i els llocs on es pot anar per veure el tritó sense perjudicar-lo.

 

El tritó en 3D no és una filmació real, sinó que es tracta d’una simulació del cicle vital del tritó del Montseny a partir d’imatges gravades als torrents del Montseny i fotografies del tritó fetes pel fotògraf de natura Iñaki Relanzón. L’autor és Oriol Massana.

 

La sensibilització del públic i la difusió dels resultats del projecte són una de les claus per seguir preservant aquesta espècie endèmica del Montseny.

CookiesEU