Slider 3

Subbanner

LIFE15 NAT/ES/000757

Projecte de conservació d'una espècie única al món endèmica del Montseny

Ruta de navegació

Evolució

Evolució del projecte Life Tritó Montseny

 

Publicador de continguts


Arxiu XPN

El tritó arriba a les escoles

01/02/2019 01:38 h.

Els guardes forestals del Parc acosten el projecte Life Tritó Montseny als escolars dels municipis.

En Toni Álvarez, guarda forestal del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny, acosta l'exposició del projecte als alumnes de primària. En Toni visita les escoles dels municipis en els quals es realitza la itinerància de l'exposició del tritó del Montseny.

El dia 14 de gener va anar a l'escola Aqua Alba de Gualba per presentar l'exposició als alumnes de quart, que van mostrar molt interès en conèixer la biologia i curiositats del tritó del Montseny. En Toni va valorar molt positivament el bon coneixement que els infants tenen de l'amfibi i del seu hàbitat. Un cop realitzada la xerrada, tots junts van visitar l'exposició del tritó del Montseny que temporalment està ubicada a la Masia Can Figueres (Gualba).

El 12 de febrer, es va fer una segona visita escolar. Aquest cop, a l'escola Vallmanya, a Sant Esteve de Palautordera. Aquesta vegada, els alumnes eren de tercer de primària i també van mostrar molt interès a tenir més coneixements de l'espècie i l'hàbitat on viu. 

Alumnes a l'exposició del projecte. Foto: escola Vallmanya.

 

La tercera visita escolar es va fer el divendres 10 de maig als alumnes de quart de primària de l'escola Montseny, a la població de Breda. Aquesta vegada, es va fer la presentació coincidint en que l'exposició estava ubicada al Centre Cultural Els Forns. En Toni també va valorar molt positvament aquesta visita.

L'última visita de l'any 2019 va tenir lloc el 16 de desembre. En Toni Álvarez va realitzar una visita guiada a l'exposició del tritó amb l'alumnat de tercer i quart de l'escola Farigola de Seva (23 alumnes de 3r i 13 alumnes de 4t).

 

Amb el títol "El meu nom és Calotriton i només visc al Montseny!", aquesta exposició està formada per vuit plafons i una reproducció a escala del tritó del Montseny que ens ajudaran a conèixer de prop aquesta espècie que és un endemisme dels torrents del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny (inclòs a la Xarxa Natura 2.000).  

La itinerància es realitza pels divuit municipis del Parc.

 

CookiesEU