Slider 3

Subbanner

LIFE15 NAT/ES/000757

Projecte de conservació d'una espècie única al món endèmica del Montseny

Ruta de navegació

Evolució

Evolució del projecte Life Tritó Montseny

 

Publicador de continguts


Museu de Ciències Naturals de Granollers

Exposició 'Tu investigues!'

14/01/2019 12:16 h.

El tritó, un dels protagonistes de la nova exposició del Museu de Ciències Naturals de Granollers.

El dissabte 12 de gener, el Museu de Ciències Naturals de Granollers va inaugurar la nova exposició permanent ‘Tu investigues!’. Dirigida a un públic familiar, la mostra s’estructura a partir de les quatre àrees d’investigació i recerca del Museu de Ciències Naturals de Granollers: quiròpters, lepidòpters, petits mamífers i herpetologia (amfibis i rèptils). 

L’exposició 'Tu investigues!' té un format molt escenogràfic i especialment atractiu per als infants. S’hi recreen milers de papallones en un prat, ratpenats amagats en una cova de pedra, un bosc ple de ratolins i micromamífers diversos, i un riu interactiu amb diversitat d’amfibis i rèptils. Un dels protagonistes d’aquest darrer àmbit és el tritó del Montseny (Calotriton arnoldi), sobre el qual l’exposició ofereix imatges de gran format i un text explicatiu de caire didàctic. 

Infants visitant l'exposició. Foto: M. Marsal.

 

Un altre dels elements destacables de la nova exposició 'Tu investigues!' són els cinc microdocumentals (realitzats amb el suport de la Diputació de Barcelona) de la sèrie “Investigadors i natura”. Dedicats a les papallones, ratpenats, petits mamífers i amfibis, en ells els visitants de l’exposició gaudeixen del testimoni dels investigadors responsables de cadascun d’aquests àmbits en el Museu de Ciències Naturals de Granollers. Escoltem les seves experiències vitals, dia a dia investigador, motivacions, trajectòria, etc. completades amb l’enregistrament d’unes imatges de camp espectaculars.

El Museu de Ciències Naturals de Granollers és un dels dos centres de documentació del Parc Natural del Montseny. Reserva de la Biosfera.

CookiesEU