Slider 3

Subbanner

LIFE15 NAT/ES/000757

Projecte de conservació d'una espècie única al món endèmica del Montseny

Ruta de navegació

Evolució

Evolució del projecte Life Tritó Montseny

 

Publicador de continguts


Ademc

Tritons de guix

06/06/2022 11:27 h.

El Montseny va acollir un taller familiar per elaborar tritons de guix

El passat dissabte 4 de juny i en el marc de les activitats gratuïtes que commemoraven el Dia Europeu dels Parcs i la Setmana de la Natura 2022, el poble de Montseny va acollir un taller familiar d'elaboració de tritons del Montseny de guix. L'activitat, conduïda per Ademc, va ser molt ben acollit i va aplegar una vintena de participants.

Durant el desenvolupament del taller, els participants primer pesen el guix en sec, hi afegeixen la mesura justa d’aigua i, un cop feta la barreja, l'aboquen en un motllo de silicona. Un cop assecat i tret del motllo, cada infant decideix com pintar-lo i, en acabat, s'emporten a casa el seu flamant tritó del Montseny decorat.

A més de l'elaboració del tritó de guix, durant el desenvolupament de la proposta es va explicar als participants tant les característiques d'aquesta espècie endèmica​​​​ com les amenaces per a la seva conservació, per exemple, la problemàtica de les malalties que afecten els amfibis i la manera de no contribuir-hi. Les educadores ambientals van destacar que els amfibis no es poden tocar directament amb les mans a causa de les greus malalties que actualment afecten aquest grup faunístic.

CookiesEU