Slider 3

Subbanner

LIFE15 NAT/ES/000757

Projecte de conservació d'una espècie única al món endèmica del Montseny

Ruta de navegació

Evolució

Evolució del projecte Life Tritó Montseny

 

Publicador de continguts


El nou centre de cria de Pont de Suert

18/06/2018 02:11 h.

El divendres 15 de juny, el Centre de recuperació de fauna salvatge de Pont de Suert va inaugurar la instal·lació.

L’impuls de la cria en captivitat d’aquesta espècie endèmica, catalogada com a tal des del 2005, és un dels objectius del projecte europeu Life Tritó del Montseny. 

En el marc d'aquest projecte, el Centre de recuperació de fauna salvatge de Pont de Suert ha adequat una sala per poder ampliar el centre de cria d'aquesta espècie endèmica del Montseny. Aquest centre ja fa anys que dedica esforços a la cria en captivitat de la variació occidental del tritó del Montseny, mentre que el Zoo de Barcelona, l'any 2013, es va sumar a la cria de la varietat oriental. Ambós exemplars eren origiaris del Centre de Fauna de Torreferrussa, que acull actualment 900 exemplars de tritó del Montseny de les dues varietats genètiques existents, l’oriental i l’occidental. Va ser aquest centre qui va impulsar un programa de cria en captivitat de l’espècie endèmica des del 2007. 

Aquest amfibi també es reprodueix al Zoo de Chester, un dels més prestigiosos en recuperació d’amfibis. Concretament, des de l’abril de l’any passat, quan el Centre de Fauna de Torreferrussa va cedir 24 exemplars, per reubicar-los en una instal·lació amb prop de 60 aquaris. Les cries nascudes dins d’aquest programa seran introduïdes de nou al Montseny. 

CookiesEU