Slider 3

Subbanner

LIFE15 NAT/ES/000757

Projecte de conservació d'una espècie única al món endèmica del Montseny

Ruta de navegació

Evolució

Evolució del projecte Life Tritó Montseny

 

Publicador de continguts


Inauguració al Zoo de Barcelona

29/06/2018 02:00 h.

El Zoo de Barcelona inaugura una nova instal·lació per a la conservació del tritó del Montseny.

El passat 28 de juny, el Zoo de Barcelona va inaugurar un nou espai per a la reproducció i conservació del tritó del Montseny (Calotriton arnoli).

A més dels aquaris per aquesta espècie protegida, també s’ha incorporat una sala educativa dedicada a la divulgació ambiental, en què els visitants podran aprendre sobre la importància del tritó i de la fauna dels torrents del Montseny a través de panells informatius, vídeos, jocs d’ordinador i altres materials interactius. Aquesta instal·lació és un model a seguir en el nou Pla Estratègic del Zoo de Barcelona, ja que es basa en la gestió integrada entre la conservació ex situ, sensibilització i reproducció, i la in situ, reintroduint l’espècie al seu medi natural.

Des de l’inici de la temporada reproductiva, al maig, ja han nascut al Zoo trenta-vuit larves de tritó, que se sumen a les onze nascudes l’any passat, i s'espera que en segueixin naixent fins a finals de setembre. La finalitat del programa de conservació és que aquestes larves siguin reintroduïdes al seu, i reforçar les poblacions que ja s’han reintroduït durant els últims anys, que s’han confirmat exitoses amb la troballa de la primera larva nascuda a la natura provinent d’aquells exemplars reintroduïts en el passat.

A la inauguració del passat 28 de juny van participar Frederic Ximeno, comissionat d’Ecologia de l’Ajuntament de Barcelona; Marta Labata, directora general de B:SM; Antoni Alarcón, director del Zoo de Barcelona; Manel Pomarol, cap de Conservació de Fauna de la Generalitat; Joana Barber, directora de la Reserva de la Biosfera del Montseny i Gabriel Esquius, conseller delegat de Forestal Catalana.

Aquesta nova instal·lació per a la cria en captivitat del tritó del Montseny, junt amb la del Centre de Fauna de Pont de Suert, se sumen al programa de cria en captivitat que fou impulsat l'any 2007 pel Centre de Fauna de Torreferrussa.

 

CookiesEU