Slider 3

Subbanner

LIFE15 NAT/ES/000757

Projecte de conservació d'una espècie única al món endèmica del Montseny

Ruta de navegació

Evolució

Evolució del projecte Life Tritó Montseny

 

Publicador de continguts


Arxiu XPN

Jornada d'Educació Ambiental

15/07/2019 02:04 h.

XI Trobada d’Equipaments d'Educació Ambiental i Ús Públic de la Xarxa de Parcs Naturals

El dijous 4 de juliol, diversos representants d’equipaments ambientals de la Xarxa de Parcs Naturals, d’empreses vinculades a l’educació ambiental, tècnics de la Diputació de Barcelona i representants del món educatiu, entre d’altres, van aplegar-se per reflexionar entorn la metodologia d’Aprenentatge servei i el servei comunitari en el marc de l’XI Trobada d’Equipaments d’Educació Ambiental i Ús Públic de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació Barcelona, que va tenir lloc a l’Escola de Natura Angeleta Ferrer (Masia Can Miravitges) de Badalona.

Com a cloenda d’aquesta trobada, es va reservar un espai dedicat a “Les malalties emergents en amfibis: directrius i pautes de bioseguretat per les activitats educatives en el medi aquàtic del Montseny”. La Gemma Pascual, tècnica de la Diputació de Girona, va posar de manifest la problemàtica de les poblacions d’amfibis i va presentar l’elaboració d’un manual de bones pràctiques amb mesures preventives per realitzar les activitats de descoberta i alternatives a la manipulació de la fauna per part dels escolars i docents. L'elaboració d'aquest manual és el fruit del treball realitzar per especialistes en temes de bioseguretat juntament amb els educadors ambiental de l'àmbit del Montseny.

 

La XI Trobada d’Equipaments d'Educació Ambiental i Ús Públic va ser dinàmica i participativa i va permetre els assistents debatre sobre les necessitats, requeriments i oportunitats que planteja el servei comunitari pels diferents agents implicats: equipaments de natura, sector educatiu i administració pública. Van assistir-hi 30 persones i va estar dinamitzada per l’empresa Indic. Es va tancar amb un recull de les reflexions, aportacions i propostes treballades durant el dia amb una fotografia de bona part dels assistents sota un enorme plataner, que simbolitza la necessitat i voluntat de continuar treballant plegats des dels diferents àmbits per oferir experiències d’aprenentatge servei significatives en els espais naturals de la Xarxa.

Per a més informació, podeu consultar la pàgina web Educació ambiental a la Xarxa de Parcs Naturals.

 

CookiesEU