Slider 3

Subbanner

LIFE15 NAT/ES/000757

Projecte de conservació d'una espècie única al món endèmica del Montseny

Ruta de navegació

Evolució

Evolució del projecte Life Tritó Montseny

 

Publicador de continguts


Arxiu XPN

Jornada a Canet de Mar

15/11/2019 01:53 h.

El novembre es va celebrar la jornada tècnica de la Gerència de Serveis d'Espais Naturals

El dijous 14 de novembre, a l'Escola de Teixits de Canet de Mar es va exposar el tema de 'La col·laboració publicoprivada en la gestió d’espais protegits’. Aquesta jornada tècnica va ser organitzada per la Gerència de Serveis d'Espais Naturals i Direcció de Serveis de Formació de la Diputació de Barcelona. Va aplegar una cinquantena de persones, entre elles, responsables polítics i tècnics d'ajuntaments, consells comarcals i consorcis i personal tècnic que treballa per a la gestió i conservació d’espais naturals, la gestió del territori i el medi ambient.

Van obrir l'acte Josep M. Masvidal, tercer tinent d’alcalde i regidor de Medi Ambient i Sanitat de l’Ajuntament de Canet de Mar, i Jordi Padrós, coordinador d’Espais Naturals i Prevenció d’Incendis Forestals de la Diputació de Barcelona, els quals van donar la benvinguda a la cinquantena d'assistents. 

En aquest marc de conferències, Daniel Guinart, coordinador del projecte Life Tritó Montseny va presentar l’experiència de col·laboració establerta entre el Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny i  (inclòs a la Xarxa Natura 2.000), Nestlé Waters (propietària d’Aigua de Viladrau) per conèixer i preservar els recursos hidrològics del Montseny. En David Bonilla, responsable de recursos hídrics de l’empresa, i en Daniel Guinart, biòleg del Parc Natural, van explicar les principals actuacions que s’estan portant a terme, junts i per separat, per tal de mantenir l’aigua del Montseny davant un escenari difícil pel canvi climàtic, tot millorant la seva qualitat, aspecte clau per a la preservació de la seva biodiversitat. Bona part d’aquestes actuacions es fan amb la col·laboració d’altres agents com ara l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) o els propietaris.

 

Daniel Guinart realitzant la conferència. Foto: Arxiu XPN.

 

S’hi van presentar moltes més experiències, a càrrec de diversos ponents. Podeu consultar i descarregar-vos l'enllaç al programa d'intervencions.

Es va tancar amb un debat entre tots els ponents i el públic assistent moderat -com tota la sessió- pel tècnic de la Gerència d'Espais Naturals, Carles Castell.

 

 

CookiesEU