Slider 3

Subbanner

LIFE15 NAT/ES/000757

Projecte de conservació d'una espècie única al món endèmica del Montseny

Ruta de navegació

Evolució

Evolució del projecte Life Tritó Montseny

 

Publicador de continguts


XPN

Joves Talents

22/07/2021 02:00 h.

Set joves van treballar problemàtiques de l’aigua al PN-RB del Montseny

De l’11 al 17 de juliol la Fundació Vincles va organitzar una estada de set joves a Viladrau, titulada "Joves Talents i Aigua", per tal que coneguessin i descobrissin les problemàtiques de l’aigua, al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny. Impulsat pel Project Wet i tutoritzats per la Fundació Vincles, amb un llarg bagatge en l’educació ambiental, el resultat al final de la setmana va ser la presentació d’un projecte per explicar a alumnes de primària algun tema relacionat amb l’aigua, la seva gestió i la seva problemàtica.

L’estada va començar amb la presentació de documents inspiradors, treball individual, metodologia didàctica, la creació d’equips de treball i un itinerari guiat, el dilluns 12 de juliol. El dimarts 13 al matí, els participants van ser primer a Aigua de Viladrau per després visitar un torrent del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny. Tècnics del Parc van explicar els principals objectius de la seva gestió i ús públic, posant especial rellevància al projecte Life Tritó Montseny i a les accions que s’han realitzat per la preservació de l’espècie i de l’hàbitat. Així, el guarda encarregat de la recollida de dades va explicar les característiques físiques de torrents del Montseny i com es recullen les dades.

L’estada va continuar  el dimarts amb un dinar amb Turisme Montseny i a la tarda amb un pícnic científic amb l’entitat Pèndulum. Dimecres 14 van conceptualitzar propostes i van fer-ne intercanvi i millora. A la tarda van tenir una visió externa i complementària amb Marc Ordeix, David Soler, Jus López, J. Manel Riera i Margarida Feliu abans de fer una posada en comú. Dijous 15 van fer una experiència pràctica sobre l’estat d’un riu, amb test de disseny i simulació i van fer un itinerari guiat pel Matagalls, mirada a ponent. Divendres va ser el torn de produir maquetes i quids, fer el fòrum de posada en comú, revisió i millora i fer el sopar de comiat abans de presentar els projectes resultants el dissabte 17 al matí.

La Fundació Vincles, participació, educació i sostenibilitat és una entitat benèfica cultural sense ànim de lucre, creada per un grup de professionals i altres persones vinculades a l’educació, el lleure i la sostenibilitat. Les beques Water Young Talent s'emmarquen en el projecte WET (Water Education Today), avalat per la UNESCO i pel Programa Hidrológico Internacional i d'acord amb els Objectius de desenvolupament sostenible (ODS).

CookiesEU