Slider 3

Subbanner

LIFE15 NAT/ES/000757

Projecte de conservació d'una espècie única al món endèmica del Montseny

Ruta de navegació

Evolució

Evolució del projecte Life Tritó Montseny

 

Publicador de continguts


XPN

L'exposició al Maresme

03/11/2021 17:01 h.

L'exposició es pot veure a les biblioteques del Maresme

L’exposició sobre el tritó del Montseny 'El meu nom és Calotriton i només visc al Montseny!' es podrà visitar fins la primavera del 2022 a diverses biblioteques municipals del Maresme. La itinerància, que inclou els municipis de Tiana, Mataró, Tordera, el Masnou, Argentona, Cabrils i Teià, forma part de les activitats del programa 'Parcs i biblioteques... naturalment!'.

L’exposició dona a conèixer aspectes de la biologia i l'ecologia del tritó del Montseny (Calotriton arnoldi) i difon les particularitats d’aquest amfibi endèmic del Montseny. També exposa les diverses accions portades a terme dins del projecte Life Tritó Montseny per millorar el seu estat crític de conservació. La mostra està formada per nou plafons enrotllables en català i per una maqueta d'un tritó del Montseny a escala augmentada. S'acompanya, a més, d'uns petits plafons amb els textos en castellà i anglès.

En el marc de les propostes del programa "Parcs i biblioteques... naturalment!" del Maresme, des d’ara i fins la primavera del 2022 la mostra es podrà veure a les biblioteques següents: Biblioteca Can Baratau. Tiana (de l’1 al 30 de setembre del 2021); Biblioteca Pompeu Fabra. Mataró (de l’1 al 31 octubre del 2021); Biblioteca de Tordera (de l’1 de novembre al 27 de novembre del 2021); Biblioteca Can Coromines. El Masnou (de l’1 al 28 de febrer del 2022); Biblioteca Joan Fontcuberta i Gel. Argentona (del 7 al 28 de març del 2022); Biblioteca M. Serra i Moret de Pineda de Mar (de l'1 al 23 d'abril del 2022); Biblioteca de Cabrils (del 2 al 31 de maig del 2022); Biblioteca de Can Llaurador. Teià (de l’1 al 30 de maig del 2022), i Biblioteca Can Manyer de Vilassar de Dalt (del 4 al 30 de juliol del 2022).

 

Més de vint mil visitants

Des que es va inaugurar el maig del 2018, més de vint mil persones ja han pogut visitar "El meu nom és Calotriton i només visc al Montseny!", que durant tres anys d'itinerància s’ha exposat a trenta municipis de les comarques barcelonines i gironines, entre els quals a finals d'any ja hi haurà els divuit municipis del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny.

Ara, aquesta nova itinerància per les biblioteques municipals del Maresme, uns equipaments molt concorreguts, donarà impuls a la difusió de la realitat del tritó del Montseny, que arribarà a un ventall de públic molt ampli i divers.

CookiesEU