Slider 3

Subbanner

LIFE15 NAT/ES/000757

Projecte de conservació d'una espècie única al món endèmica del Montseny

Ruta de navegació

Evolució

Evolució del projecte Life Tritó Montseny

 

Publicador de continguts


Zoo de Barcelona

Les ActiviZOO

09/09/2020 08:08 h.

El Zoo de Barcelona va convidar a apropar-se virtualment al tritó del Montseny

El Zoo de Barcelona va posar el seu gra de sorra per ajudar als infants i a les famílies a passar els mesos de confinament d'una manera enriquidora. Amb l’objectiu de seguir mantenint el contacte amb els ciutadans, va crear ActiviZOO, un nou apartat a la seva pàgina web que proposava activitats lúdiques i educatives adreçades als infants i famílies. Com a soci del projecte Life Tritó Montseny, un dels protagonistes d'aquesta iniciativa va ser el tritó del Montseny (Calotriton arnoldi). 

Dins l'apartat “Activitats”, l'espai dedicat al tritó del Montseny oferia un seguit de propostes diverses com mots encreuats, una “zoopa de lletres”, curiositats de l’espècie i el “DibuZOO”, entre d’altres. També s’hi podia escoltar el conte del tritó del Montseny explicat per Quim Fargas, educador del Zoo de Barcelona. Així mateix, el conte del tritó del Montseny es pot trobar al canal Youtube i a l'apartat de contes de l’Instagram (4t conte) del Zoo de Barcelona.

Les xarxes socials del Zoo no van abaixar el ritme durant les setmanes que la instal·lació va estar tancada al públic i van continuar compartint notícies i informació sobre els animals, la fauna i la natura en general i, en especial, sobre la biodiversitat més propera. Pel que fa al tritó del Montseny, el canal de Twitter del Zoo de Barcelona es va fe ressò de diverses notícies relacionades amb aquesta espècie endèmica d'amfibi: el vídeo 3D d’Oriol Massana, els tritons decomissats en un local de Gràcia, el reportatge Cinc Dies (RTVE), la commemoració del Dia Europeu dels Parcs el 24 de maig i l’alliberament de tritons el 23 de juny.

Tot i els temps d’excepcionalitat que s’estan vivint, el Zoo de Barcelona, un dels socis del Life Tritó Montseny, té la intenció de reprendre les seves activitats de divulgació del tritó del Montseny (Calotriton arnoldi) en directe, respectant totes les mesures de seguretat necessàries.

La missió principal del Zoo és la d’intervenir activament en la conservació, la investigació científica i la divulgació de la fauna salvatge i els seus hàbitats naturals. Aquesta tasca, que es desenvolupa en col·laboració amb altres zoos, universitats, administracions públiques, i centres de recerca i conservació, segueix les directrius i estratègies establertes per l'Associació Mundial de Zoos i Aquaris (WAZA) i l'Associació Europea de Zoos i Aquaris (EAZA) i està emparada en la legislació, normatives i recomanacions existents en matèria conservacionista.

CookiesEU