Slider 3

Subbanner

LIFE15 NAT/ES/000757

Projecte de conservació d'una espècie única al món endèmica del Montseny

Ruta de navegació

Evolució

Evolució del projecte Life Tritó Montseny

 

Publicador de continguts


Daniel Fernández

Noves malalties emergents

11/04/2019 13:30 h.

El 10 d'abril va tenir lloc la primera jornada per debatre el tema de les noves malalties emergents en amfibis

La reunió va tenir lloc a l’oficina del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny, inclòs a la Xarxa Natura 2.000. Va ser una taula de treball sobre "Les malalties emergents en amfibis: directrius i pautes de bioseguretat per les activitats educatives en el medi aquàtic del Montseny”.

L’objectiu de la trobada era el de presentar i debatre la primera proposta de manual de bones pràctiques ambientals en la descoberta dels amfibis en el seu medi, amb persones expertes en el camp de l’educació ambiental.

 

Programa de la jornada:

17 h Descripció de la problemàtica de les malalties emergents en amfibis i adopció de mesures en matèria de bioseguretat.

17.15 h Presentació de l’esborrany del Manual de bones pràctiques ambientals en la descoberta dels amfibis en el seu medi.

18 h Discussió i propostes en relació a l’esborrany del manual de bones pràctiques ambientals en la descoberta dels amfibis en el seu medi.

 

En Daniel Fernández (Escola de Natura de Parets del Vallès) i l’Albert Albert Montori (Universitat de Barcelona) van presentar la proposta del nou manual de bones pràctiques i van explicar la problemàtica actual en referència a l’aparició de noves malalties emergents en amfibis.

 

A la trobada hi van assistir 18 persones, la majoria d’elles responsables de realitzar les activitats d’educació ambiental en l’àmbit del Montseny i es van debatre diversos temes importants: Com preparar la barreja amb el Virkon (desinfectant); Com s’ha de tractar el Virkon que ha estat utilitzat?; Com usar el pediluvi? Obtenció del permís de manipulació d’amfibis; Canvis en les activitats d’educació ambientals realitzades fins ara; Com reduir els riscos de contagi entre basses; Tipologia de material usat, etc.

Aquesta trobada va ser la primera on es plantejava un canvi de format de les activitats d’educació ambiental, tenint en compte les noves malalties emergents. Es proposa una nova sessió de cara el mes de juliol per tal de consensuar i tancar el manual.

 

 

CookiesEU