Slider 3

Subbanner

LIFE15 NAT/ES/000757

Projecte de conservació d'una espècie única al món endèmica del Montseny

Ruta de navegació

Evolució

Evolució del projecte Life Tritó Montseny

 

Publicador de continguts


Oriol Massana

Nou vídeo 3D del tritó

31/01/2020 12:07 h.

Presentem el nou vídeo en 3D del tritó del Montseny, una simulació del cicle de l'espècie

Per primera vegada, s’ha realitzat una animació en 3D del tritó del Montseny. No es tracta d’una filmació real, sinó una simulació del cicle vital del tritó del Montseny.

El guió i direcció del vídeo així com la imatge, realització 3D, postproducció i edició, són obra del dissenyador Oriol Massana. L'herpetòleg especialista del Museu de Ciències Naturals de Granollers i col·laborador extern del projecte Life Tritó Montseny, Fèlix Amat, és el responsable de la revisió dels continguts. Així mateix, les imatges de la cria en captivitat i en el seu hàbitat natural han estat realitzades pel Gerardo Garcia, del Zoo de Chester, i pel fotògraf Iñaki Relanzón.

 

Procés de realització:

En primer lloc va gravar-se el tritó amb una càmera sota l'aigua, tenint en compte l'enquadrament. D’aquesta manera, es va poder afegir posteriorment el tritó en digital i, en cap moment, va manipular-se un tritó real.

A continuació, va generar-se un model en 3D del tritó, utilitzant la tècnica d'escultura digital. A partir de fotografies del tritó, es van pintar els colors de la pell i es va crear una mena d'estructura per poder-lo animar; un procés és digital realitzat mitjançant programes d'ordinador.

Després, es va animar el model en el programa de 3D amb el fons del vídeo gravat i s'hi van afegir llums per il·luminar-lo, de manera que semblés més real. Finalment, es va aplicar desenfocament de profunditat i correccions de color per acabar-ho d'integrar amb el fons.

 

El vídeo es pot veure al canal YouTube del projecte. S'han realitzat amb dos idiomes: català i anglès. Ha estat sufragat pel Zoo de Barcelona.

CookiesEU