Slider 3

Subbanner

LIFE15 NAT/ES/000757

Projecte de conservació d'una espècie única al món endèmica del Montseny

Ruta de navegació

Evolució

Evolució del projecte Life Tritó Montseny

 

Publicador de continguts


Biblioteca La Garriga

Nova itinerància

08/06/2022 08:31 h.

L'exposició itinera per les biblioteques del Parc Natural de Sant Llorenç

La mostra 'El meu nom és Calotriton i només visc al Montseny!', centrada en el tritó del Montseny, arriba a les biblioteques del programa ‘Parcs i biblioteques… naturalment!’ de l’àmbit del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. Fins a finals de 2022, la itinerància inclou les biblioteques de Matadepera, Viladecavalls, Vacarisses i Terrassa.

L’exposició itinerant "El meu nom és Calotriton i només visc al Montseny!" està formada per nou plafons enrotllables en català i per una maqueta d'un tritó del Montseny a escala augmentada. S'acompanya, a més, d'uns petits plafons amb els textos en castellà i anglès. Dona a conèixer aspectes de la biologia i l'ecologia del tritó del Montseny (Calotriton arnoldi) i difon les particularitats d’aquest amfibi endèmic del Montseny. A més, exposa les accions del projecte Life Tritó Montseny per millorar el seu estat crític de conservació.

En el marc de les activitats del programa "Parcs i biblioteques... naturalment!" de l’àmbit del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, des del mes de juny fins a finals de 2022, s'exposa a les biblioteques següents: Biblioteca Àngel Guimerà de Matadepera (del 13 al 29 de juny); Biblioteca Pere Calders de Viladecavalls (del 4 al 27 d’octubre); Biblioteca El Castell de Vacarisses al novembre (dates pendent de confirmació); i la Biblioteca Districte 5 de Terrassa (de l’1 al 21 de desembre).

"El meu nom és Calotriton i només visc al Montseny!" es va inaugurar el maig del 2018 i, durant tres anys d'itinerància es va exposar a trenta municipis de les comarques barcelonines i gironines, entre les quals els divuit municipis del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny.

Des de finals del 2021 i la primavera del 2022, va itinerar per diverses biblioteques municipals del Maresme dels municipis de Tiana, Mataró, Tordera, el Masnou, Argentona, Cabrils i Teià, també en el marc de les activitats del programa "Parcs i biblioteques... naturalment!", en aquest cas, del Parc de la Serralada de Marina (veure notícia aquí). Passat l'estiu de 2022 continua amb la seva itinerància amb noves estades a les biblioteques Can Baratau de Tiana (setembre), Pompeu Fabra de Mataró (octubre) i de Tordera (novembre).

El programa "Parcs i biblioteques... naturalment!" és fruit de la col·laboració entre la Gerència de Serveis de Biblioteques i la Gerència de Serveis d’Espais Naturals de la Diputació de Barcelona i es desplega a les biblioteques de l'àmbit del Parc de la Serralada de Marina, Parc de la Serralada Litoral, Parc del Montnegre i el Corredor, Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, Parc Natural de la Serra de Collserola i Parc Natural del Montserrat.

CookiesEU