Slider 3

Subbanner

LIFE15 NAT/ES/000757

Projecte de conservació d'una espècie única al món endèmica del Montseny

Ruta de navegació

Evolució

Evolució del projecte Life Tritó Montseny

 

Publicador de continguts


Gerardo García

ACRS 2019

29/04/2019 12:49 h.

Es presenta el projecte Life Tritó Montseny en el Simposi d'Investigació per a la Conservació dels Amfibis 

La Universitat Metropolitana de Manchester (MMU) en col·laboració amb el Zoo de Chester van organitzar els dies 27 i 28 d'abril el Simposi d'Investigació per a la Conservació dels Amfibis (ACRS), que enguany es va realitzar a la ciutat de Manchester.

 

Durant dos dies, es va presentar un ampli programa de ponències en què van participar nombrosos investigadors i especialistes del món dels amfibis. En total, van assistir-hi vuitanta persones de l'àmbit internacional i s'hi van exposar vint-i-cinc presentacions orals i més de vint pòsters.

L'expert Fèlix Amat (Museu de Ciències Naturals de Granollers), va presentar la ponència "Vivint en una frontera geogràfica i a la frontera de l'extinció. Seguiment del tritó del Montseny (Calotriton arnolidi)" el diumenge 28 d'abril.

 

Fèlix Amat realitzant la ponència sobre el projecte. Foto: G. Garcia

 

Així mateix, en el marc d'aquest congrés, els tècnics i col·laboradors del projecte Life Tritó Montseny vam presentar un pòster per tal de difondre les accions que estem duent a terme. 

 

Pòster presentat al congrés. Foto: Arxiu XPN

 

L'ACRS és l'únic simpòsium internacional dedicat específicament a compartir investigacions i estratègies per potenciar el futur de la conservació dels amfibis. L'ACRS ens ajuda a reunir a conservacionistes i investigadors d'amfibis de tot el món per adquirir experiència, aprendre noves idees, establir contactes i ajudar a construir un futur per als esforços globals de conservació d'amfibis.

Des que es va celebrar originalment a la Universitat de Manchester l'any 2012, l'ACRS ha estat acollit posteriorment pel Museu d'Història Natural de Londres (2013), la Societat Zoològica de Londres (2014), la Universitat de Cambridge (2015), la Universitat del Nord-oest de Sudàfrica (2016) i la Universitat de Kent (2017).

L'ACRS aplega investigadors en conservació d'amfibis de tots els camps i antecedents, incloent acadèmics, veterinaris, biòlegs de camp i membres de la comunitat de zoos. Els congressos de dos dies proporcionen una plataforma per presentar una àmplia presentació de xerrades que abasten enfocs basats en l'evidència i estratègies de maneig que promouen la conservació dels amfibis.

Els temes exposats abasten malalties, ecotoxicologia, genètica, cria ex situ, cria en captivitat, programes de reintroducció, tècniques d'estudi, utilització de l'hàbitat, programes in situ, comerç d'amfibis i ecologia urbana.

CookiesEU