Slider 3

Subbanner

LIFE15 NAT/ES/000757

Projecte de conservació d'una espècie única al món endèmica del Montseny

Ruta de navegació

Evolució

Evolució del projecte Life Tritó Montseny

 

Publicador de continguts


Zoo de Barcelona

Revisem el projecte

23/09/2019 02:09 h.

Rebem la visita d’una delegació de la Unió Europea per fer el seguiment del projecte

El 18 i 19 de setembre, ens visita una delegació de la Unió Europea per fer el seguiment del projecte i debatre diversos aspectes tècnics i financers. Els estudis i accions realitzades en el marc del projecte amb finançament europeu han posat de manifest que la situació d’aquest amfibi es manté en perill crític d’extinció, malgrat la seva població es mantingui estable, especialment per efectes de la hidrologia de la zona i el canvi climàtic.

La visita de seguiment del projecte ha estat realitzada per Simona Bacchereti, assessora de l’Agència Executiva de la Petita i Mitjana Empresa (EASME) i Audrey Thenard, monitora de l’equip extern (NEEMO), les quals durant dos dies han pogut conèixer el desenvolupament de les diferents accions realitzades així com debatre amb els coordinadors del projecte els plans a desenvolupar fins al seu acabament, a finals de 2020.

Amb motiu de la visita, les delegades europees han visitat, entre d’altres, les instal·lacions del Zoo de Barcelona, un dels centres on es realitza la cria en captivitat del tritó, així com els seus hàbitats al Montseny. Així, el coordinador del projecte, Daniel Guinart, ha exposat que la situació d’aquest amfibi segueix en perill crític, especialment per efecte del canvi climàtic, malgrat que la seva la població es mantingui estable en els diferents torrents del Montseny on habita.

En aquesta línia, el projecte Life ha d’assegurar poder solucionar algunes d’aquestes principals amenaces a partir de la realització d’una cinquantena d’actuacions tant d’investigació com també de divulgació, però també d’intervencions en el territori com ara, garantir la connectivitat fluvial, restauració d’hàbitats de ribera o assegurar el cabal dels torrents.

Per la seva banda, les responsables europees del seguiment del projecte Life Tritó Montseny han assenyalat que aquest és un projecte de gran importància mediambiental pel territori, ja que els amfibis són una de les espècies que estan més en perill, i la seva presència és un indicador mediambiental bàsic importància per conèixer la qualitat de les aigües i de l’entorn natural d’aquests territoris.

 

El 18 de setembre va tenir lloc la reunió tècnica i financera, al Zoo de Barcelona. Foto: Arxiu XPN.

 

El 19 de setembre es va fer una visita tècnica a les actuacions realitzades al territori. Foto: Arxiu XPN.

 

En aquest vídeo podeu veure les declaracions del coordinador del projecte Life Tritó Montseny, Daniel Guinart, i de la assessora mediambiental europea de EASME, Simona Bacchereti.

CookiesEU