Slider 3

Subbanner

LIFE15 NAT/ES/000757

Projecte de conservació d'una espècie única al món endèmica del Montseny

Ruta de navegació

Evolució

Evolució del projecte Life Tritó Montseny

 

Publicador de continguts


Ens visiten herpetòlegs del Zoo de Chester

31/08/2018 02:10 h.

El passat 2 d'agost ens van visitar els herpetòlegs especialistes del Zoo de Chester. 

Actualment, el tritó del Montseny es troba en perill d'extinció, i és una de les espècies d'amfibis més amenaçades a Europa, de la qual l'única població ex situ fora d'Espanya està allotjada al Zoo de Chester.

En Gerardo Garcíai l'Adam Bland són especialistes en vertebrats i invertebrats inferiors del Zoo de Chester. L'objectiu de la seva visita era de coordinar els protcols de cria en captivitat i problemes amb l'aigua i alimentació.

Durant el seu primer dia, en Gerardo i l'Adam també van visitar el Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrusa, que manté els tritons del Montseny en la nova caseta construïda per aquesta finalitat.

Es va debatre sobre la bioseguretat i el protocol de gestió per les poblacions ex situ, les tècniques de cria i les formes de progrés envers el benefici de la salut i l'èxit amb els tritons que es preveu alliberar a la natura.

A més de reunir-se amb tots els socis, aquest viatge també va permetre a l'equip de Chester visitar el Parc Natural del Montseny per conèixer on viu aquesta espècie protegida. Juntament amb el coordinador del projecte van fer una visita de camp, destacant el treball de restauració de l'hàbitat in situ per protegir el tritó en el seu entorn natural. En el projecte Life Tritó Montseny s'estran invertint molts esforços per la conservació de l'espècie in situ, estudiant quines són les amenaces a les que s'enfronta.

En el seu últim dia, Gerardo i Adam van anar al Zoo de Barcelona per parlar sobre el futur del projecte Life a llarg termini, en base a la conservació de la biodiversitat. En les noves instal·lacions dedicades al tritó del Montseny, els herpetòlegs especialistes del Zoo estan treballant i estudiant aquesta espècie.

El contacte entre els especialistes del Zoo de Chester i els centres de Fauna de Torreferrussa i Pont de Suert és constant. S'està treballant, en paral·lel, en la cria en captivitat de l'espècie i estudiant possibles futures reintroducions.   

 

CookiesEU