Slider 3

Subbanner

LIFE15 NAT/ES/000757

Projecte de conservació d'una espècie única al món endèmica del Montseny

Ruta de navegació

Evolució

Evolució del projecte Life Tritó Montseny

 

Publicador de continguts


Roda de premsa del Life Tritó Montseny

23/02/2017 12:09 h.

Aquest febrer ha tingut lloc la presentació del projecte Life Tritó del Montseny (Calotriton arnoldi) al recinte del Zoo de Barcelona.

La Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, a través del Departament de Territori i Sostenibilitat i de Forestal Catalana; la Diputació de Girona, i el Zoo de Barcelona són els socis del projecte.  

Aquest projecte, coordinat per la Diputació de Barcelona, busca millorar l'estat de conservació de l’amfibi i el seu hàbitat de ribera i tindrà una durada de quatre anys, fins al desembre de 2020. El projecte, dotat amb un pressupost de 2,97 MEUR, un 60% del qual prové de la Unió Europea i el 40% restant dels socis, es va presentar al Zoo de Barcelona, on hi ha un centre de repeducció de l'amfibi, per representants de les diferents institucions i organismes participants.

Aquest amfibi (Calotriton arnoldi) és una espècie catalogada en perill crític per la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN) i és un dels dos amfibis més amenaçats d'Europa, juntament amb una granota endèmica de l'illa grega de Karpathos (Pelophylax cerigensis). En aquesta línia, el projecte Life Tritó del Montseny busca millorar l'estat de conservació de l’amfibi i el seu hàbitat de ribera.

CookiesEU