Slider 3

Subbanner

LIFE15 NAT/ES/000757

Projecte de conservació d'una espècie única al món endèmica del Montseny

Ruta de navegació

Evolució

Evolució del projecte Life Tritó Montseny

 

Publicador de continguts


Arxiu XPN

2a Trobada d'hidròlegs

17/05/2019 11:51 h.

El 14 de maig, a Masia Mariona, va tenir lloc la segona trobada del grup d'hidròlegs del projecte

Els objectius d'aquest taller participatiu eren identificar les futures línies de treball de recerca per conèixer la dinàmica hidrològica del Montseny i aconseguir els resultats següents: Consolidació del grup d'hidrologia; Definir-ne les necessitats concretes; Interpretar correctament els treballs científics, buits de coneixement i els aspectes que no compten amb un consens científic; Identificar les futures línies de treball a seguir pels hidròlegs implicats.

La trobada, que va reunir a vint-i-set experts en el món de la hidrologia, es va estructurar en diversos blocs de treball:

Bloc 1: Breu ronda de presentació; Repàs de les principals conclusions de la primera trobada.

Bloc 2: Presentació de l'estat actual del projecte Life Tritó Montseny; Presentació de les preguntes preparades per al desenvolupament del taller; Treball per grups de recerca o individual.

Bloc 3: Dinàmica per indicar quines de les línies de treball poden donar resposta a les preguntes concretes.

Bloc 4: Dinàmica per identificar quins tipus de projectes desenvolupen normalment les entitats implicades (nacionals, internacionals, altres), amb l'objectiu d'enriquir la informació prèvia per la tercera trobada; Ronda de debat sobre barreres i oportunitats respecte els tipus de projectes que s'han realitzat o bé que es plantegen per al futur.

 

La necessitat de crear un grup de treball tècnic per estudiar la hidrogeologia del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny (inclòs a la Xarxa Natura 2.000) va sorgir arran de la primera trobada del comitè d'experts del projecte Life Tritó Montseny (8 de novembre de 2018). En aquell moment, els objectius previstos per treballar van ser conèixer dinàmica hidrogeològica del massís del Montseny, establir un programa de seguiment hidrològic i vetllar per l’ús sostenible de l’aigua. A banda de definir un grup de treball, calia planificar les línies de treball per poder executar els projectes de recerca i consensuar un model que defineixi la dinàmica hidrològica del Montseny.

Tant la primera com la segona jornada d'hidròlegs van estar dinamitzades per l'Annelies Broekman i l'Anabel Sánchez, del CREAF.

 

CookiesEU