Slider 3

Subbanner

LIFE15 NAT/ES/000757

Projecte de conservació d'una espècie única al món endèmica del Montseny

Ruta de navegació

Evolució

Evolució del projecte Life Tritó Montseny

 

Publicador de continguts


Societat Herpetològica de França

Congrés SHF

14/10/2019 02:25 h.

El projecte Life es presenta al 47è Congrés anual de la Societat Herpetològica de França

En el marc d'aquest congrés, Fèlix Amat, especialista en herpetologia, va presentar el projecte Life Tritó Montseny, centrant-se en la vulnerabilitat d'aquesta espècie protegida.

Fèlix realitzant la seva ponència. Foto: Arxiu XPN

 

El congrés es va realitzar del 10 al 12 d'octubre de 2019 a Sant-Girons, Ariège (Regió de Occitanie). Va ser organitzat conjuntament pel CNRS Station d'Écologie Théorique et Expérimentale, l'Association des Naturalistes d'Arièja i l'associació Ecodiv.

En aquesta edició de 2019, l'objectiu va ser el de promoure i comunicar els principals avenços científics dels darrers anys. Ja sigui si es tracta de preguntes tècniques o de respostes biològiques, aquests avenços són sempre un avantatge per a comprendre l'herpetofauna i la seva conservació.

El congrés es va centrar en els aspectes ètics i de sensibilització, que constitueixen una base fonamental per a la protecció i conservació dels animals. La reducció dels mètodes invasius que afecten les espècies i la consideració del benestar animal són canvis essencials per a la sostenibilitat de les activitats de l'herpetofauna.

La seu d'aquest congrés ens porta inevitablement a seguir els passos de l'herpetofauna pirinenca, centrant-se en tots els avenços relacionats amb les espècies endèmiques i emblemàtiques presents als Pirineus.

Altres temes importants van ser els de distribució i conservació. L'actualització de la situació i la distribució espacial de les espècies mitjançant l'adquisició de dades sobre el terreny o mitjançant eines de modelització espacial segueix sent una base essencial per conservar i millorar els coneixements.

 

 

CookiesEU