Slider 3

Subbanner

LIFE15 NAT/ES/000757

Projecte de conservació d'una espècie única al món endèmica del Montseny

Ruta de navegació

Evolució

Evolució del projecte Life Tritó Montseny

 

Publicador de continguts


ADEMC

Taller de tritons

31/05/2021 10:32 h.

El 29 de maig, el poble de Montseny va acollir un taller familiar sobre el tritó del Montseny

La proposta, que s’emmarcava en el Dia Europeu del Parcs i la Setmana de la Natura 2021, va permetre donar a conèixer als participants les característiques morfològiques del tritó del Montseny.

Durant l’activitat es va posar l’èmfasi en el fet que els amfibis no es poden tocar directament amb les mans a causa d’unes greus malalties que estan afectant moltes poblacions d’aquest grup faunístic.

Preparació de l'activitat. Foto: Cinta Riera

 

A l'hora de fabricar els tritons, els nens i nenes primer van pesar el guix en sec, van afegir-hi la mesura justa d’aigua i, un cop feta la barreja, van abocar-la a un motllo de silicona. Un cop assecat i tret del motllo, cada infant va decidir com volia pintar-lo i tots van marxar cap a casa amb el seu tritó del Montseny decorat.

El taller va ser conduit per les educadores d’Ademc, que van destacar la bona acollida i l’animada participació de les famílies. A l’activitat, van participar-hi trenta-cinc persones, entre infants i adults, que en total van fer quaranta tritons.

A causa de la pandèmia de la COVID-19, en tot moment es va seguir la normativa vigent i les persones participants van anar arribant de manera espaiada, segons la reserva prèvia.

 

Elaborant els tritons de guix. Foto: ADEMC

 

CookiesEU