LIFE15 NAT/ES/000757

Projecte de conservació d'una espècie única al món endèmica del Montseny

Evolució del projecte Life Tritó Montseny

 


Escola Carulla

Tritons de guix

11/11/2019 14:50 h.

Els alumnes de l’Escola Carulla s’estrenen en el programa ”El Montseny a l’escola“ 

El passat divendres 8 de novembre els nens i nenes de quart del cicle mitjà de l’Escola Carulla van realitzar la primera sortida de ”El Montseny a l’escola“. 

Van començar fent una sortida de camp per descobrir els arbres propis del bosc de ribera. Els monitors del Museu de la Gabella que van acompanyar als alumnes i els van poder explicar quins eren hàbitats idonis pel tritó del Montseny. Un cop finalitzada la sortida de camp, totes les nenes i els nens van poder realitzar un taller de tritó de guix i un cop s’havia assecat, el van poder pintar.

El resultat de l’experiència va ser molt positiva. Podeu veure el bloc de l’Escola Carulla al següent enllaç.

 

 

 

“El Montseny a l’escola” és un programa d’educació ambiental que pretén apropar el Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny (Xarxa Natura 2.000) a la població local. S’adreça a les escoles d’educació primària dels municipis que integren l’espai protegit.

L’objectiu bàsic del programa és crear un recurs educatiu útil i compatible amb el currículum escolar i contribuir al fet que els alumnes de primària coneguin el seu entorn proper, apreciïn el seu patrimoni, siguin conscients que el medi és sensible a l’acció humana i participin activament en la seva conservació i millora.

Un altre objectiu del programa és que pugui servir de plataforma per compartir treballs i experiències entre escoles dels municipis del Parc, educadors ambientals i els gestors del Parc. Amb aquest recurs també es vol fomentar la qualitat dels programes educatius que s’hi desenvolupen.

Aquest programa, tot i que s’ha elaborat perquè qualsevol centre d’educació primària pugui utilitzar totalment o parcialment aquest material didàctic, s’adreça especialment a les escoles de primària dels municipis que formen el Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny. En aquest sentit, per realitzar les activitats les escoles adherides al programa tenen el suport de l’òrgan gestor del Parc i d’entitats d’educació ambiental amb una dilatada experiència educativa en l’àmbit de l’espai natural protegit.

El programa “El Montseny a l’escola” s’ha elaborat a partir d’una fonamentació pedagògica. Ha estat promogut pels gestors del Parc i s’ha elaborat a través d’un procés de treball que ha tingut la participació activa d’educadors ambientals que treballen i coneixen el Montseny, experts en didàctica, mestres i tècnics del Parc.