Slider 3

Subbanner

LIFE15 NAT/ES/000757

Projecte de conservació d'una espècie única al món endèmica del Montseny

Ruta de navegació

Evolució

Evolució del projecte Life Tritó Montseny

 

Publicador de continguts


Iñaki Relanzón

V Setmana del Bosc

21/10/2019 13:43 h.

El tritó del Montseny va ser un dels protagonistes de la Fira del Bosc de Sant Celoni

Del 13 al 25 d’octubre Sant Celoni va celebrar la V Setmana del Bosc amb un programa ple d’activitats adreçades al públic general.

En aquest marc, el cap de setmana 19 i 20 d’octubre es va celebrar la Fira del Bosc, amb demostracions, exposicions, venda de productes, xerrades, activitats infantils, sortides de coneixement del territori i moltes coses més.

El dissabte 19 d’octubre es van realitzar un total de 13 xerrades a l'Església de Sant Martí de Pertegàs, totes elles amb el bosc com a tema principal. Una d’aquestes xerrades va anar a càrrec de Daniel Guinart, coordinador tècnic del projecte Life. La conferència portava el títol “El tritó del Montseny i la gestió de l’hàbitat de ribera”.

En Daniel Guinart presentant el projecte. Foto: Arxiu XPN.

 

El tritó del Montseny també va ser el protagonista d’un concurs organitzat per l’Ajuntament de Sant Celoni. Consistia a trobar cinc tritons del Montseny que estaven amagats als aparadors dels comerços de Sant Celoni durant el cap de setmana que va durar la Fira.

I fins el dissabte 16 de novembre, a la Biblioteca l’Escorxador es va poder visitar l'exposició dedicada al tritó, l'endemisme dels boscos del Montseny.

El bosc és el comú denominador de la nostra història i del nostre territori. Les entitats que fan possible la Setmana del Bosc tenen la voluntat de posar-lo en valor i tornar-nos-hi a apropar a aquest hàbitat. Perquè recuperant el seu passat, farem estimulants descobriments; gaudint el seu present, farem créixer els nostres sentits; projectant-lo al futur, trobarem el nostre progrés.

 

 

CookiesEU