Slider 3

Subbanner

LIFE15 NAT/ES/000757

Projecte de conservació d'una espècie única al món endèmica del Montseny

Ruta de navegació

Evolució

Evolució del projecte Life Tritó Montseny

 

Publicador de continguts


Iñaki Relanzón

6è butlletí

12/07/2020 09:08 h.

Aplega les novetats del projecte aparegudes durant els mesos d’abril, maig i juny

El 6è butlletí digital del Life Tritó Montseny (juliol 2020) aplega les notícies del projecte publicades a la pàgina web durant els darrers tres mesos. Entre d'altres, en ell s'apleguen les notícies de l’alliberament aquesta primavera de 235 exemplars de tritó del Montseny (107 individus de la varietat occidental i 128 de l’oriental), en quatre torrents de diversos sectors del Parc Natural del Montseny (Xarxa Natura 2.000); i de la signatura del primer acord de custòdia del territori per preservar el tritó del Montseny i el seu hàbitat entre la Diputació de Barcelona i una finca privada del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny.

Un altre tema destacable del 6è butlletí és l’elaboració de vuit microcàpsules de vídeo que difonen les accions més rellevants del projecte Life Tritó Montseny. Des del 25 de juny i fins a mitjan agost, cada dijous es va descobrint a les xarxes socials una d’aquestes microcàpsules. La temàtica dels vuit documentals, que es poden veure també al canal Youtube del Life Tritó Montseny, és la següent: Calotriton arnoldi: un amfibi endèmic del Montseny; La cria en captivitat del tritó del Montseny; Alliberant nous individus; El tritó del Montseny: del coneixement a la conservació; Millora de l’hàbitat del tritó del Montseny; Malalties infeccioses en amfibis: prevenció i divulgació ambiental; L’educació ambiental, baula fonamental del Life Tritó Montseny, i Life Tritó Montseny, un repte col·lectiu per a la conservació d’una espècia única.

Altres notícies fan referència a la celebració d’una reunió de seguiment del Life Tritó Montseny amb presència de monitoratge extern en què es va valorar l'estat actual de les accions, revisar els aspectes tècnics i financers i apuntar noves mesures i actuacions a desenvolupar; i a l’11a trobada de la comissió de comunicació que, ateses les circumstàncies, es va fer telemàticament.

Totes les notícies aparegudes des de la posada en marxa del projecte Life es poden consultar a la pàgina web del projecte (apartat "Evolució") i en l'històric dels butlletins.

El butlletí digital del Life Tritó Montseny s'edita en format digital i té una periodicitat trimestralment. Si esteu interessats a rebre'l, subscriviu-vos-hi en aquest enllaç en català, castellà o anglès.

CookiesEU