Slider 3

Subbanner

LIFE15 NAT/ES/000757

Projecte de conservació d'una espècie única al món endèmica del Montseny

Ruta de navegació

Evolució

Evolució del projecte Life Tritó Montseny

 

Publicador de continguts


Life Tritó Montseny

12è butlletí

18/01/2022 07:57 h.

Aplega les notícies dels mesos d'octubre, novembre i desembre del 2021

El tema més destacable del darrer butlletí trimestral del projecte Life Tritó Montseny és la celebració, els dies 24 i 25 de novembre a l'Espai Montseny de Viladrau, de la X Trobada d'Estudiosos del Montseny. Així, durant el matí de la primera jornada es va debatre en exclusiva sobre el tritó del Montseny.

Una altra notícia rellevant és la corresponent a la reunió entre els propietaris forestals i els representants de les diverses institucions implicades en la gestió del territori i hàbitat del tritó del Montseny per debatre la conservació d'aquest amfibi el passat 18 de novembre.

El 12è butlletí també recull les notícies sobre l'arribada de l'exposició itinerant "El meu nom és Calotriton i només visc al Montseny!" el novembre a Sant Feliu de Buixalleu, l’únic municipi del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny on, a causa de la COVID-19, encara no s’havia pogut exposar. D'aquesta manera, es clou la itinerància de la mostra per tots els municipis de l'àmbit de la Reserva de la Biosfera del Montseny.

També es destaca la itinerància fins la primavera del 2022 de la mateixa exposició, en aquesta ocasió, per les biblioteques del Maresme, en el marc de les activitats del programa conjunt entre la Xarxa de Parcs Naturals i la Xarxa de Biblioteques Municipals "Parcs i biblioteques... naturalment!".

Un altre dels temes del 12è butlletí és el 8è taller tècnic de reintroducció i pla d'alliberament del Life Tritó Montseny, celebrat amb l’objectiu de decidir, de forma consensuada, l'estratègia per dur a terme la reintroducció de noves poblacions de tritó del Montseny al seu hàbitat natural. La reunió va ser presencial a la sala de l’Aviari del Zoo de Barcelona el 21 d'octubre i van assistir-hi vint-i-dues persones de diverses institucions implicades en el projecte Life Tritó Montseny (GRENP, Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, Forestal Catalana, CSIC, Universitat de Barcelona, Zoo de Chester, Zoo de Barcelona, Generalitat de Catalunya i Diputació de Barcelona).

Aquestes i la resta de notícies i novetats es poden consultar a la pàgina web del projecte (apartat "Evolució") i en l'històric dels butlletins.

El butlletí s'edita en format digital en català, castellà i anglès i s'envia trimestralment als subscriptors. Les persones interessades a rebre'l, es poden subscriure en aquest enllaç i escollir l'idioma en què es vol rebre.

CookiesEU